HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adolf Hitler'in çeşnicibaşısından şok itiraf!

Margot Woelk iki yılı aşkın süre Almanya eski devlet başkanı ve nasyonal sosyalizmin kurucusu Adolf Hitler'in yemeklerini tatmak zorunda bırakıldığını itiraf etti.

Adolf Hitler'in çeşnicibaşısından şok itiraf!

Şu anda 95 yaşında olan Alman Margot Woelk yıllar önce Adolf Hitler çeşnicibaşılığını yaptığını açıkladı.
O dönemde Nazi subayları tarafından gözetlenen kadınlardan biri olan Margot, Hitler'in kendisini etrafında tuttuğu kadınlar sayesinde, Doğu Cephesi'nde HQ adıyla bilenen Wolf's Lair'de suikasitçilerden koruduğunu söyledi.

Margot, 1942 yılında Berlin'deki evi bombalandıktan sonra Polonya'daki bir kasabaya gönderildi. Eşini çatışmada kaybeden kadın, kayınvalidesinin şehirdışındaki evinde kendisiyle beraber yaşama teklifini kabul etti. Ancak onun yanına yerleşir yerleşmez Nazi subayları tarafından çeşnicibaşı olarak Hitler adına zorla çalıştırıldı.

Times gazetesine konuşan Margot, "Çok korkuyordum, eğer yediğim yemeklerden birinden zehirlenmiş olsaydım bugün burada oturuyor olamazdım. O yemekleri tatmaktan başka hiçbir şansımız yok, mecbur bırakıldık" dedi.

Margot ve beraberindeki 14 kadın sabahları 11 ve 12 arasında tatma işlemini yaptıktan sonra yemekler Nazi subayları tarafından Hitler'in masasına götürülüyordu. Hitler'in aralarında pilav, salata ve biberin bulunduğu tamamen sebzelerden oluşan yemekleri yediğini anlatan Margot, Hitler'e hizmet ettikleri süre zarfında ne balık ne de et türü yiyeceklerin içlerinden zehir olup olmadığı anlamaları için önlerine gelmediğini sözlerine ekledi.

2 yıl sonra bir Alman askerin yardımıyla trenle kaçtığını anlatan Margot, geride kalan kadınların Rus askerleri tarafından vurulduğunu tahmin ettiğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler