HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman milletvekilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştiri

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Milletvekili Norbert Röttgen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumu Avrupa Birliği değerlerinin ötesinde” dedi.

Alman milletvekilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştiri

Passauer Neuen Presse gazetesine, “Demokrasi, hukuk ve insan haklarının üstünlüğü ilkelerine aykırı davranılıyor. Bu AB üyeliği ile bağdaşmaz” diyen Röttgen, HDP’li politikacı ve yöneticilere yönelik operasyonları eleştirdi. “İstanbul’daki saldırıları bir Kürt grubun üstlenmesi, HDP’nin bütün üst yönetimini hapse atmak için neden olamaz” diyen Röttgen, “Erdoğan gücünü genişletmek için korkunç saldırıları istismar ediyor” ifadelerini kullandı.

“GÜÇ HIRSI” SUÇLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AP’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması yönündeki tavsiye kararını Avrupa’ya karşı kullandığını öne süren Norbert Röttgen, “Türkiye Cumhurbaşkanı ülkesinin AB’ye girememesi için her şeyi yapıyor. Bu kararı Avrupalıların değil, Erdoğan’ın vermesi gerektiğini net olarak ortaya koymalıyız. O’nun vermesi gereken kararı bizim almamız pek akıllıca olmaz. Avrupa, Türk halkına kendi devlet başkanının güç hırsının bedelini pahalı ödeyeceğini net olarak ifade etmeli” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler