HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya gerilimi yetmezmiş gibi Avusturya'dan kriz yaratacak açıklama

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nin genişletilmesine karşı çıktı. Bu konuda Almanya'ya destek vereceklerini açıklayan Kurz, Türkiye'nin de AB karşısında daha tutarlı davranmasını istedi. Kurz, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik görüşmelerine derhal son verilmesini de talep etti.

Almanya gerilimi yetmezmiş gibi Avusturya'dan kriz yaratacak açıklama

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği'nin genişletilmesine karşı olduklarını açıkladı.

Kurz, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada 'Gümrük Birliği'nin güncelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını ve AB dışişleri bakanlarının gayrı resmi buluşmasında Almanya'nın bu yöndeki talebini destekleyeceklerini' söyledi.

'AB ÜYELİĞİ TÜRKİYE'YE GÖRE DEĞİL'

Kurz, AB'nin Türkiye'ye yönelik tutumunda 'daha kararlı davranmasını' istedi ve Türkiye'deki 'kusurlu gelişmelere' daha fazla seyirci kalınamayacağını söyledi.

Aynı talep Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Martin Schulz tarafından da dile getirilmişti. Türkiye'nin AB üyeliğine kuşkuyla bakan Almanya Başbakanı Angela Merkel, konunun ekim ayındaki AB devlet ve hükümet başkanları zirvesinde görüşüleceğini açıklamıştı.


En Çok Aranan Haberler