HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’dan Türkiye’deki tutuklamalara tepki geldi

Alman Hükümeti Türkiye’deki gazetecilerin tutuklamalarına tepki gösterdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, sert bir açıklama yaptı.

Almanya’dan Türkiye’deki tutuklamalara tepki geldi

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Türk polisinin medya temsilcilerini hedef alan bu eyleminin Türkiye’deki fikir ve basın özgürlüğü temel prensipleriyle nasıl uyuşabileceği meçhul" dedi.

Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Federal Hükümetin, Türkiye’den medya mensuplarına karşı yapılan bu operasyonla ilgili olarak açıklama beklediği vurgulandı. Seibert, "Temel demokrasi prensiplerine ters düşen bu tutumun değiştirilmesi Türkiye’nin lehinedir" dedi. Yapılan açıklamada, bunun Türkiye-AB yakınlaşması süreci açısından da önemli olduğu vurgulandı. Seibert, Türkiye’deki gelişmelere karşı Avrupa bazında yaptırımları olup olmayacağı konusundaki soruya "Son gelişmelerin diğer Avrupa ülkelerince de yakından takip edildiğini düşünüyorum" diye yanıt verdi.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) de son tutuklamaları keyfi olarak niteledi. DJV Başkanı Michael Konken, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan basın ve fikir özgürlüğü gibi temel demokratik değerleri bir kez daha ayaklar altına aldığını gösteriyor" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler