HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avustralya: 'Kanguru bombası' planları mahkemede

Avustralya'da bir kanguruya patlayıcı yükleyerek, polisin üzerine salmayı planlamakla suçlanan gencin davası başladı. Melbourne'da görülen davada 19 yaşındaki Sevdet Ramadan Besim terörle bağlantılı dört ayrı suçlamadan yargılanıyor.

Avustralya: 'Kanguru bombası' planları mahkemede

Avustralya'da bir kanguruya patlayıcı madde yükleyip üzerine Irak Şam İslam Devleti'in (IŞİD) sembolünü boyadıktan sonra polislerin üzerine salmayı planlamakla suçlanan gencin davası başladı.

Melbourne'da görülen davada 19 yaşındaki Sevdet Ramadan Besim terörle bağlantılı dört ayrı suçlamadan yargılanıyor. Suçlamaları reddeden Besim hakkında ömür boyu hapis cezası taşıyabilecek olan beşinci suçlama ise iddianameden çıkarıldı.

Besim her yıl 25 Nisan'da kutlanan Anzak gününde terör planları yapmakla suçlanıyor ve polisin geçen Nisan ayında düzenlediği baskınlarda tutuklanan beş gençten biri.

Besim'in bir polis memuruna saldırarak kafasını kesme planları yaptığı, yurtdışındaki bir gençle saldırı planları hakkında yazıştığı ve ona 'birkaç polis öldürmek çok hoşuma gider" diye yazdığı belirtiliyor.

İddianamede Besim'in ayrıca internette bu konuda aramalar yaptığı ve saldırı planları hazırlamak niyetiyle bir not sayfası açtığı belirtiliyor.

Avustralya yayın kurumunun haberine göre, iddianamede Besim'in bir arkadaşıyla yaptığı söylenen yazışmanın ayrıntılarını içeren bir belge de yer aldı.

Bu belgede, Besim'in arkadaşıyla Avustralya'daki doğal yaşam ve hayvanlar hakkında sohbet ettiği ve bu sohbet sırasında bir kanguruya C4 patlayıcıları yükleyip üzerine IŞID sembolü boyadıktan sonra polislerin üzerine salıverilebileceğini ifade ettiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler