HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avustralya, Suriye'deki koalisyon uçuşlarını durdurdu

Avustralya, Rusya'nın dünkü, "Suriye'de hava kuvvetlerinin faaliyet bölgesinde uçan tüm cisimleri hedef olarak kabul edeceği uyarısı" üzerine, IŞİD karşıtı koalisyon kapsamındaki uçuşları durdurduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'ye ait savaş uçağını düşürmesi uluslararası kuralların ihlali ve askeri saldırganlık olarak nitelendirildi ve Suriye'de hava kuvvetlerinin faaliyet bölgesinde uçan tüm cisimleri hedef olarak kabul edeceği uyarısında bulunuldu

Avustralya, Suriye'deki koalisyon uçuşlarını durdurdu

Avustralya'dan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Pazar günü ABD tarafından Suriye askeri jetinin düşürülmesi ve ardından ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarına yönelik Rusya tehdidinin ardından Suriye'ye hava saldırılarını durdurduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün, ABD'nin Suriye'ye ait savaş uçağını düşürmesi nedeniyle Washington ile Suriye'de uçuş güvenliğinin sağlanması anlaşması kapsamındaki iş birliğini durdurduğunu açıklamıştı.

"KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZI SAKLI TUTTUĞUMUZU ANLAMALILAR"

Rusya’nın Suriye’de ABD ile kurulan iletişim kanalını askıya alması ve Fırat’ın batısına geçen uçakların vurulabileceği açıklamasına ABD'den ilk tepki geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "Suriye rejimi ve diğerleri, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar." dedi. Öte yandan, Avustralya IŞİD'e karşı kurulan koalisyondaki uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Karar, Rusya'nın koalisyon uçaklarının uçuş yaptığı bölgeye yönelik tehditte bulunmasının hemen ardından açıklandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler