HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylan Kurdi'nin babası: Avrupa yardım etmedi

Bodrum'da sahile cansız bedeni vuran Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, "Türkiye'ye minnettatım, Davutoğlu bana 5 bin dolar verdi, uluslararası örgürtler yardım etmedi" dedi

Aylan Kurdi'nin babası: Avrupa yardım etmedi

İtalya açıklarında yaşanan, 700 kişinin öldüğü mülteci faciasının ardından gözler bir kez daha, ailesiyle birlikte Avrupa'ya kaçmaya çalışırken cesedi Bodrum sahilinde bulunan ve kaçak trajedesinin sembolü haline gelen Aylan Kurdi'ye çevrildi.

Yunanistan'a gitmeye çalışırken Ege'de boğulduktan sonra cansız bedeni Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Alan (Aylan) Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, Batı'yı eleştirirken Türkiye'ye teşekkür etti. Abdullah Kurdi, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine beş bin dolar verdiğini açıkladı.

'AYLAN SADECE ANLIK TEPKİ YARATTI

Halen Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yaşayan Abdullah Kurdi, İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesine konuştu. Kurdi, oğlu Alan'ın (Aylan) fotoğrafının yarattığı anlık tepkilerin dışında değişen bir şey olmadığını belirtirken Suriyelileri kabul ettiği için Türkiye'ye minnettar olduğunu söyledi.

'KİMSE YARDIM ETMEDİ'

BBC Türkçe'ye göre, ailesini kaybetmesinin ardından Kobani'ye döndüğünü ancak kimseden yardım görmediğini anlatan Kurdi, kentin harap halde olması ve etrafında kimsenin kalmaması yüzünden Erbil'e taşınmak zorunda kaldığını söyledi.

Abdullah Kurdi, "Ne uluslararası, ne Suriyeli, ne de Suriyeli Kürt örgütler yardım etti. Dayanışma ruhu yok oldu. Eski Türk Başbakan Davutoğlu dışında. O bana 5 bin dolar verdi. Bir de Irak Kürdistanı Başbakanı Neçirvan Barzani beni arayarak Erbil'e davet etti ve bana bir ev satın aldı" şeklinde konuştu.

'AYLAN DEĞİL, ALAN'

"Türk hükümetinin Suriyeli mültecilere yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna da "Türkiye'ye minnettarım çünkü benim yurttaşlarıma çok sayıda çalışma izni verdi ve birçoğuna vatandaşlık alma hakkı tanıdı" yanıtını veren Abdullah Kurdi, oğlunun adının uluslararası medyada "Aylan" olarak yazılmasından da rahatsız olduğunu söyleyerek "Lütfen ona "Aylan" değil "Alan" diyin. Bu benim için önemli" sözlerini de kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler