HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bangladeş'teki Türk diplomat Rusya'ya kaçtı'

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti, Bangladeş’teki Türkiye Büyükelçiliği'nde çalışan ve darbe girişimine karıştığından şüphelenilen bir diplomatın Rusya’ya kaçtığını yazdı.

'Bangladeş'teki Türk diplomat Rusya'ya kaçtı'

Ajansın İngiliz Daily Star gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, adı verilmeyen diplomat, Türkiye tarafından Ankara’ya çağrılan üç isim arasında yer alıyordu. Rusya’ya kaçan diplomatın ailesini de yanına aldığı bildirildi.

Habere göre Bangladeş Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Ankara’nın üç diplomatın diplomatik pasaportlarını iptal ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada darbe girişiminin ardından kayıplara karışan diplomatlarla ilgili, "Kaçanlar var. Diplomatlar arasında da kaçanlar oldu. Bangladeş’teki iki memur... New York’a kaçmış bunlar karı koca. Kazan’daki bir memur Japonya’ya kaçmış. Dün itibarıyla geri dön çağrısı yaptıklarımız için süre doldu. FETÖ ile ilgisini tespit ettiklerimiz için gerekenleri yapıyoruz. 88 kişinin ilişiğini kesmiştik. Elimizde bir liste var, titizlikle çalışmasını yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler