HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezayir Başbakanı: Kocanız oy vermezse sopayla dövün

Cezayir Başbakanı Abdülmalik Sellal, dün yapılan seçimler için kadınlara, çağrı yaptı. Sellal, kadınlara 'kocalarını sandıklara sürüklemeleri' ve 'oy vermezlerse sopayla dövmeleri' çağrısında bulundu. Cezayir'de halkı parlamento seçimleri için sandık başına gitti. Seçimle ilgili vaat ve beklentilerin merkezinde, işsizlik ve mali krize çözüm bulunması yer alıyor. Başbakan Abdülmalik Sellal, yoğun katılım olmasını istediğini söyledi.

Ülkenin doğusundaki Setif şehrinde kadınlara hitaben bir konuşma yapan Sellal, kadınların kocalarını seçim günü erken kaldırmalarını, onlara kahve yapmayı reddetmelerini ve 'doğruca sandıklara sürüklemelerini' istedi.

Başbakan hafta sonu yaptığı konuşmada, "Eğer direnirlerse, sopayla vurun" tavsiyesi de verdi. Sellal, ülkenin istikrarı için seçime yüksek katılımın önemli olduğunu savundu.

Seçimlerde 462 sandalye için 35 siyasi partiden yaklaşık 4 bini kadın, 12 binden fazla aday yarıştı.

Seçimlere katılan partilerin sayısı göz önüne alındığında partilerden herhangi birinin parlamentoda çoğunluğu sağlamasının pek mümkün olmadığı belirtilirken, yarışın, 4'ü Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı olmak üzere 11 parti arasında geçmesi öngörülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler