HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de grizu faciası: en az 27 ölü

Çin'in Siçuan bölgesindeki bir taş kömürü madeninde meydana gelen grizu patlamasında en az 27 madenci hayatını kaybetti.

PEKİN (İHA) - Çin'in güneybatısındaki Sichuan bölgesinin Lucou kentindeki Taozigou maden ocağında Cumartesi günü öğlen saatlerinde meydana gelen grizu patlamasında en az 27 madencinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlama esnasında madende 100'den fazla işçinin çalıştığı belirtilirken, bu işçilerden 16'sı yaralı olmak üzere 81'inin acil yardım ekipleri tarafından kurtarıldığı kaydedildi. Kurtarma ekiplerinin grizu patlaması sonucu çöken madenden ölü ve yaralıların tahliyesine devam ettikleri, ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Çin'de maden ocakları, yetkililerin güvenlik standartlarının geliştirilmesi yönündeki tüm çabalarına rağmen hala büyük tehlike arz ediyor. Cuma günü Çin'in güneydoğusundaki Guizhou bölgesindeki Dashan maden ocağında da bir grizu patlaması olmuş ve 12 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Yine Nisan ayında Çin'in kuzeydoğu kesimindeki Jilin bölgesindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamada 18 işçi hayatını kaybetmiş, 12'si ise yaralanmıştı. Maden ocaklarının güvenlik standartlarının oldukça düşük olduğu Çin'de 2012 yılında bin 300'den fazla maden işçisinin ocaklarda gaz sıkışmasından kaynaklanan grizu patlamaları sonucu hayatını kaybettiği biliniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler