HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretinin ilk durağı olan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya geldi

Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama öncesi bando ve tören kıtasının Etiyopyalı güvenlik ekipleri tarafından aranması dikkati çekti.

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Addis Ababa Milli Sarayı'ndaki törene gelişinde kapıda karşıladı.

İki ülke milli marşları çalınmasının ardından Erdoğan tören kıtasını denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı Desalegn daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Özel uçak "TUR" ile (TSİ) saat 19.50'de, Addis Ababa Uluslararası Havalimanı'nda inen Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Etiyopya'ya geldi.

Erdoğan: Bu okulları kapatın

Ziyareti sırasında yurtdışındaki cemaat okullarına da değinen Erdoğan, ''Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere” dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler