HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dumanlı ve Karaca'ya 'terör örgütü üyeliği' suçlaması

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "silahl terör örgütüne üye olmakla" suçlandı. Karaca'nın avukatı müvekkilinin tutuklanacağını söyledi.

Dumanlı ve Karaca'ya 'terör örgütü üyeliği' suçlaması

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "silahlı terör örgütüne üye olmakla" suçlandı.

Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada "Suçlama TCK'nın 314/2 maddesinden. Yani silahlı terör örgütüne üye olmak. Bunun haricinde iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. Bu suçlarla ilgili ifade verdi kendisi" dedi.

Gazi Tanır, Dumanlı'nın suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Dumanlı'nın avukatı Tanır, suçlamalara dair maddi delillerin ne olduğunu sorduklarını, yanıt olarak kendilerine "Gazetede yayınlanan iki köşe yazısı ve Hocaefendi'nin (Fethullah Gülen) bir sohbetinin bir metninin gazetenin üçüncü sayfasında yayınlanması" bilgisinin verildiğini söyledi.

Zaman gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Dumanlı ifadesinde "Hocaefendi'nin konuşması Zaman'da yayınlandığı gibi, Vatan gazetesinde de hatta daha geniş olarak yayınlanmış. Hürriyet'te de yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök de yayınlamış" dedi.

'Müvekkilim tutuklanacak'Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran ise "Hiç kimsenin tereddütü olmasın, bugün buradan tutuklama çıkacak. Müvekkilim Hidayet Karaca tutuklanacak" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Duran, "Bir kurgu yapılmış, hikaye yazılmış ve kumpas kurulmuş. Önce medya, istihbarat kaynaklarına dayandırılarak haberleştiriliyor, akabinde özel kurulmuş ekibin operasyonları geliyor" diye konuştu.

14 Aralık operasyonununda gözaltına alınanlardan 16 kişi Adliye sevk edildi, bu kişilerden aralarında Dumanlı ve Karaca'nın da olduğu 12'sinin tutuklanmaları istendi.

Diğer dört kişi ise "adli kontrol" talebiyle İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler