HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dün yalanlanan 'Rusya-YPG' anlaşmasının fotoğrafları ortaya çıktı'

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber sitesi, Rus askerlerin YPG'nin kontrolündeki Afrin'e ulaştığını gösterdiğini iddia ettiği görüntüleri yayınladı.

Erbil merkezli Rudaw haber sitesinin yayınladığı görüntülerde, Rus askerlerin, YPG'nin kontrolündeki Afrin'e ulaştığı iddia edildi. Rus haber sitesi Sputnik de aynı kaynağı işarete ederek bu görüntülere yer verdi.

RUS BAYRAKLARI GÖRÜLÜYOR

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinden askerlerin Rus bayraklar ile askeri araçlarla Afrin'e ilerlediği görülüyor.

Ancak şu ana kadar bu görüntüler için resmi bir doğrulama gelmedi.

REUTERS İDDİAYI BİR YPG SÖZCÜSÜNE DAYANDIRARAK SERVİS ETMİŞTİ

Reuters haber ajansı, dünkü Beyrut mahjreçli haberinde, Rusya'nın YPG ile vardığı bir anlaşma doğrultusunda Afrin'de üs kuracağını iddia etmişti.

İŞTE O GÖRÜNTÜ

RUSYA'DAN YALANLAMA GELMİŞTİ

Reuters'ın bu iddiayı servis etmesinin ardından, Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de yeni bir üs kurmayı planlamadıklarını, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi bir şubesini açacaklarını duyurmuştu.

Afrin yakınlarında Kürt güçleri ile Türkiye kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşı karşıya geliyor.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA: ASLA KABUL ETMEYİZ

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, YPG ile Rusya'nın Afrin'de anlaşmasıyla ilgili önemli ifadelerde bulundu.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Suriye'nin kuzey bölgesinde bri terör devletinin kurulmasını asla kabul etmeyeceğimizi ilgili taraflara belirtiyoruz, Rusya da ABD'de bunu biliyor. Türkiyenin bölge siyasetine ilişkin en önemli rezervlerinden birisi bu. Malesef bölge, özellikle münbiç ve rakka operasyonu hem ABD hem Rusya son kararlarını gözden geçirecekler Biz Türkiye olarak bu bölgelerin tamamının etnik, kültürel ve mezhebi yapısının korunmasından yanayız. Rakka, Afrin ve Münbiç'in etnik yapısı korunmalıdır.

Hem Ruslarla hem Amerikalılarla konuşuyoruz. Münbiç ve Rakka operasyonuyla ilgili henüz net bir karar yok.

Türkiye, PYD unsurları yer almazsa DEAŞ'tan bölgenin temizlenmesi ve kurtarılması sürecinde etkin bir şekilde yer almaya hazırdır."

RUSYA'NIN YPG'YE İLK YAKINLAŞMASI DEĞİL...

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ı ÖSO ile birlikte IŞİD'den (DEAŞ) temizlemesinin ardından bölgede dinamikler ve dengeler değişmiş; Türkiye'nin bir sonraki hedefini Menbiç olarak açıklamasının ardından, ABD ve Rusya yönünü Menbiç'e çevirmişti.

ABD askerlerinin Menbiç'e zırhlı araçlarla konuşlanmasının ardından, YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bırakmıştı. Bu gelişmelerina rdından, Bölgede oldukça çarpıcı bir detay daha ön plana çıktı; Menbiç'teki Rus askerlerinin üniformalarının üzerinde, SDG'ye bağlı Menbiç Askeri Konseyi'nin arması olduğu görülmüştü.

İŞTE YPG'NİN ALT KOLU OLAN SDG ARMASINI TAŞIYAN RUS ASKERLERİNİN GÖRÜNTÜSÜ

Suriye hükümetine yakınlığıyla bilinen El Masdar haber sitesinin yayımladığı fotoğraflarda SDG'ye bağlı Menbiç Askeri Konseyi'ne ait armalar oldukça net görülüyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler