HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Bab'da son durum: IŞİD bombalı araçları evlere saklamış

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu Güçleri’nin büyük ölçüde kontrolü sağladığı El Bab’da, evler ve sokaklar patlayıcılardan arındırılmaya başlandı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 181. gününde, çatışmalar El Bab’da yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun yürüttüğü harekatta, büyük ölçüde kontrol sağlandı. IŞİD'li (DEAŞ) teröristlerin bombalı tuzaklarla döşediği sokak ve evler büyük bir titizlikle temizlenmeye başlandı.

EVİN İÇİNE GİZLEMİŞLER

Operasyonlar sırasında en fazla kayıp IŞİD'lilerin düzenlendiği bombalı araç saldırılarında meydana gelmişti. İşte o araçların evlerin içine gizlenmiş halde bulundu.

28 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada hava harekatları dün de devam etti. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından 18 IŞİD hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi. 14 bina, karargah olarak kullanılan 2 bina, 1 cephanelik ve mühimmat yüklü 1 araç imha edildi. Gün boyu yapılan operasyonlarda ise 28 IŞİD etkisiz hale getirildi.

8 ÖSO ASKERİ YARALANDI

El Bab’da şehir merkezine kadar giren ÖSO güçleri ile IŞİD unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 8 ÖSO’lu sınır hattına ulaştırıldıktan sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşındı. Tedavisine başlanan yaralı ÖSO üyelerinden durumu ağır olanlar, Gaziantep’e sevk edildi.

MUSUL'DA DA IŞİD'E KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan IŞİD'e karşı bir diğer mücadele de Musul'da sürdürülüyor.

Irak güçleri, Musul'un batısını IŞİD'den geri almak için giriştikleri saldırının üçüncü gününde stratejik Ebu Saif kasabasını ele geçirdi.

Ebu Saif'in alınması, Irak güçlerinin Musul Havaalanı ve kentin batısındaki yoğun nüfuslu bölgeleri doğrudan gören bir yere girmeleri anlamına geliyor.

Ancak Irak güçleriyle birlikte bulunan BBC Muhabiri Quentin Sommerville, küçük kasabadaki yeraltı tünellerinin hala direniş bulunduğu anlamına geldiğini söylüyor.

DOĞU MUSUL GEÇEN AY IŞİD'İN ELİNDEN ALINMIŞTI

Irak Polisi'ne bağlı özel kuvvetlerin helikopterler ve topçu ateşi desteğiyle sokak sokak ilerlediği kaydedildi.

İlerleyen birliklerin yoğun ateş altına alındığı ve ilerleyişin IŞİD'in yol boyunca döşediği bombalar nedeniyle de yavaş olduğu belirtildi.

Top ateşi ve hava gücünün destek verdiği binlerce Irak askeri, ülkenin ikinci büyük kentini IŞİD'den geri almaya çalışıyor.

'BATI, DOĞU MUSUL'DAN ZOR GEÇECEK'

Askeri yetkililer, dar sokakların bulunduğu Batı Musul'u almanın, doğudan daha zor olacağını söylüyor.

Yüzölçümü olarak, doğudan küçük olsa da Batı Musul'da nüfus daha yoğun ve IŞİD yanlısı mahalleler bulunuyor.

Kentin doğusuna yönelik operasyon geçen yıl 17 Ekim'de başlamıştı.

BM, Ocak sonunda Musul'daki ölü ve yaralıların neredeyse yarısının sivil olduğunu açıklamıştı.

"IŞİD MUSUL HAVAALANINDAN ÇEKİLDİ"

Irak ordusu Musul'un batısını kurtarmak için hafta sonunda başlatılan operasyonu sürdürürken Irak Federal Polisi Komutanı General Raid Şakır Cevdet, yoğun çatışmaların ardından "IŞİD'in Musul havaalanından çekildiğini" açıkladı.

Iraqi News'a göre, General Şakır Cevdet, "İslam Devleti militanlarının Salı günü (bugün) hükümet güçlerle yoğun çatışmaların ardından, örgütün stratejik bir kalesi olarak görülen Musul Havaalanı'ndan çekildiğini" söyledi.

Haberde Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümet kuvvetlerinin havaalanına sadece iki kilometre uzaklıkta olduklarını belirttiğine dikkat çekildi, Irak güçlerinin havaalanı tesislerine ulaşmadan önce yakınlarındaki tepeleri ele geçirdikleri ve havaalanına yakın büyük bir askeri üsse girdikleri kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler