HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da son dakika saldırı haberi: Paris IMF ofisinde patlama!

Paris'teki IMF ofisinde bir zarfın açılmasının ardından patlama meydana geldi. Ardından Fransa'nın güneyinde bir kasabadaki okula da saldırı gerçekleştirildi.

Reuters'ın haberine göre Paris'teki Uluslararası Para Fonu (IMF) ofisinde bir mektup zarfının açılması sonrası meydana gelen patlamada bir kişi yaralandı. Yaralının elinden ve yüzünden yaralandığı açıklandı.

Öte yandan Fransa'nın güneyindeki Grasse kasabasındaki Alexis de Tocqueville askeri okuluna silahlı saldırı gerçekleştirildi.

ZARFI AÇAN SEKRETER YÜZÜNDEN VE ELİNDEN YARALANDI

İsveç basınının "acil" koduyla geçtiği haberlere göre, Paris'in 16'ncı bölgesindeki büroya gönderilen bir zarfı açan sekreter yüzü ve elinden yaralandı.

Paris emniyet müdürü Michel Cadot, basına yaptığı açıklamada, patlayıcının el yapımı olduğunu söyledi. Cadot son günlerde telefonla tehditler geldiğini de belirtti.

HOLLANDE: OLAYIN SORUMLULARININ BULUNMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız polisinin olayın sorumlularını bulmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi

POLİS BİNADAKİ YAKLAŞIK 150 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Polisin IMF binasındaki yaklaşık 150 kişiyi binadan tahliye ettiği bildirildi. Paris polisi patlamanın ardından IMF ve Dünya Bankası ofislerinde operasyon başlattı.

Paris Zafer anıtı yakınında bulunan IMF Paris merkezi olaydan sonra boşaltıldı ve Paris adlî polisi ay yerinde incelemeler başlattı.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan, okul saldırısıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

AFP: OKULLAR GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

AFP'nin haberine göre olayın ardından Grasse'daki okullar geçici olarak kapatıldı.

OKUL MÜDÜRÜNE SALDIRI

Grasse Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı okulun müdürüne gerçekleştirildi.

Belediye'den yapılan açıklamada, 'öğrenci kavgası'nın büyümesi sonrasında saldırının gerçekleştiği belirtildi.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı hafta kala meydana gelen olay, Çarşamba günü Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble'ye gönderilen ancak bakana ulaşmadan fark edilen bombalı paket olayını izliyor.

ALMAN MALİYE BAKANI'NA PATLAYICI GÖNDERİLMİŞTİ

Dün de Almanya'nın başkenti Berlin'de Maliye Bakanı Wolfgang Schauble’nin ofisine, patlayıcı içeren bir paket gönderilmişti.

Paket bakanlıkta çalışanlar tarafından bulunmuş ve derhal bölge boşaltıldıktan sonra etkisiz hale getirilmişti.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre; paket, açıldığı takdirde can kaybı ve büyük hasara neden olabilirdi.

YUNAN SİYASETÇİNİN ADIYLA GÖNDERİLMİŞTİ

Paketi gönderen kişi olarak Yunan siyasetçi Adonis Georgiadis’in adının yazılı olması kafaları karıştırmıştı.

Paketin Almanya'ya "teröristlerce" yollandığını belirten Georgiadis ise, "Maalesef duyduğunuz haber doğru. Hiç de komik değil" demişti.

'FRANSA'DA OHAL KALDIRILACAK' İDDİALARININ ARDINDAN PATLAMA

Fransa Adalet Bakanı'nın "Bugün itibari ile olağanüstü hal durumundan çıkma koşulları oluştu" açıklamasında bulunmasınına rdından art arda patlama gerçekleşmesi dikkat çekti.

Fransa kısa bir süre içinde "olağan üstü hal" durumundan çıkabilir.Fransa Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas, bugün basına yaptığı bir açıklamada, Fransa'da halen devam etmekte olan "olağanüstü hal" durumundan çıkmak için gerekli şartların oluştuğunu söylemişti.

13 KASIM 2015'TE OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Urvoas önünüzdeki ay yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra olağan üstühal durumundan çıkabileceklerini ve buna karar verecek mercinin hükümet olduğunu belirtmişti.

Fransa'da OHAL 13 Kasım 2015'te Paris terör saldırılarından sonra ilan edilmiş ve 15 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatılmıştı.

SON 24 SAATTE EN ÇOK BUNLARI İZLEDİK:


En Çok Aranan Haberler