HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Henk Zanoli: Akrabalarımı öldürdünüz alın madalyayı

Gazze’de Filistinli akrabaları öldürülünce İsrail’in verdiği madalyayı iade etti

Henk Zanoli: Akrabalarımı öldürdünüz alın madalyayı

Hollandalı 91 yaşındaki Henk Zanoli, ailesi 2. Dünya Savaşı’nda Yahudi bir çocuğu Nazilerden koruduğu ve Nazilere karşı mücadele ettiği için 3 yıl önce aldığı onur madalyasını Gazze’de 6 Filistinli akrabası öldürülünce iade etti. Zanoli, Lahey’deki İsrail Büyükelçiliği’ne yazdığı mektupta uzaktan akraba olduğu 6 kişinin Bureij Mülteci Kampı’nda, kaldıkları evin İsrail uçakları tarafından vurulması sonucu öldüğünü yazdı. Mektupla beraber İsrail’in ‘Dünya Uluslarının Dürüst İnsanları’ adıyla verdiği madalyayı da iade eden Zanoli, “İsrail Devleti’nin verdiği bu madalyaya bu şartlar altında sahip olmak, akrabalarıma hakaret olacaktır” ifadelerini kullandı. Emekli bir avukat olan Zanoli, İsrail Büyükelçisi Haim Davon’a yönelik kaleme aldığı metinde “Devletinizin Gazze’de yaptıkları ciddi savaş suçları ve insanlığa karşı suç işlendiği iddialarına yol açtı. Eğer siyasileşmemiş ve gerçek bir yargılama olursa bu iddiaların mahkumiyet kararlarıyla sonuçlanması beni şaşırtmaz. Böyle bir şey olduğu taktirde Gazze’deki akrabalarımıza ne olduğu da gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.

SİYONİST PROJE IRKÇIYMIŞ, YENİ ANLADIM

Zanoli, ailesinin Yahudilerin bir yurdu olmasını da desteklediğini söylerken, “Aradan 60 yıldan fazla geçtikten sonra yavaş yavaş anlamaya başladım ki Siyonist proje başından beri ırkçı bir yaklaşıma sahipti ve sadece Yahudilerin yaşayabileceği bir devlet kurmak istiyordu” diye yazdı. Hollandalı emekli avukat, ifadelerine “Bunun sonucunda devletinizi kurarak etnik temizlik yaptınız ve devletiniz Batı Şeria ve Gazze’de 1967’den beri işgal altında yaşayan Filistinlileri ezmeye devam ediyor” şeklinde devam etti.

YEĞENİNİN EŞİ FİLİSTİNLİ

Zanoli’nin Gazze’deki Filistinlilerle akrabalığı ise yeğeni Angelique Eijpe’den geliyor. Umman’da Hollandalı bir diplomat olan Eijpe’nin Filistinli eşi İsmail Ziadah Bureij Kampı’nda doğmuş. Halen Bureij’de akrabaları olan Ziadah, yakınlarından 6’sını İsrail saldırısında kaybetti. Bunu öğrenen Zanoli de onur madalyasını iade etmeye karar verdi.

TÜM AİLESİ NAZİLERLE MÜCADELE ETMİŞ

Henk Zanoli’nin babası 2. Dünya Savaşı’nda Alman işgaline karşı çıktığı için toplama kampına götürülmüş ve hayatını orada kaybetmiş. Zanoli’nin eniştesi de yine Nazilere karşı örgütlenen Hollanda direniş grubunda yer aldığı için idam edilmiş. Ayrıca, Zanoli’nin kardeşlerinden birinin Yahudi olan nişanlısı da Naziler tarafından öldürülmüş.

‘DÜNYA ULUSLARININ DÜRÜST İNSANLARI MADALYASI’

Bu madalya İsrail devleti tarafından, 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudileri korumak ya da Nazilerin elinden kurtarmak için hayatını riske atan insanlara veriliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler