HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere Türkiye'ye 'benzemek' istiyor: Brexit kararı

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, ülkesinin AB'den ayrıldıktan (Brexit) sonra Türkiye gibi AB'nin Gümrük Birliği üyesi olarak yoluna devam edebileceğini belirtti.

İngiltere Türkiye'ye 'benzemek' istiyor: Brexit kararı

Fox, Brexit'e ilişkin İngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkışını 'karmaşık' olarak tanımladı. Fox, İngiltere'nin AB'den ayrılması ancak Gümrük Birliği'nde kalması fikrine ilişkin olarak, kendisinin serbest ticaretten yana olduğunu dile getirdi:

"Farklı alternatifleri incelemek istiyoruz. Birlikten çıkış karmaşık. Örneğin Türkiye. Türkiye'nin bazı kısımları gümrük birliğinde, bazı kısımları ise değil. Tüm konuları incelememizin ardından hükümet bu konuda ortak bir görüşe varacak."

MAY 'MART 2017' DEMİŞTİ

İngiltere Başbakanı Theresa May, önceki ay yaptığı açıklamada, Brexit sürecini resmen başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin Mart 2017'nin sonuna kadar işletileceğini duyurmuştu. İngiltere'nin bu maddeyi işleme koymasıyla AB'den ayrılış anlaşmasının şartlarının belirlenmesi için iki yıllık süreç de başlayacak. Avrupalı yetkililer, 50. maddenin bir an önce işleme konulması çağrısında bulunuyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler