HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran: PJAK saldırısından Türkiye'yi sorumlu tutuyoruz

Türkiye sınırına yakın bir bölgede dün akşam PKK'nın İran kolu PJAK'ın saldırısı sonucu iki askerini kaybeden İran, olaydan Türkiye'yi sorumlu tuttu. İran Emniyet Genel Müdürlüğü Sınır Muhafızları Komutanı General Kasım Rızayi, 2 İranlı askerin ölümü 7 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan PJAK'ın düzenlediği saldırıya sert karşılık vereceklerini ifade etti. Rızayi, "Kesinlikle bu eyleme sert karşılık vereceğiz. Olaydan Türkiye'yi sorumlu görüyoruz" dedi.

İran: PJAK saldırısından Türkiye'yi sorumlu tutuyoruz

Rızayi, "Diplomatik kanallardan da konuyu takip ediyoruz ve bu konuda ilk adımları da atmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Dün akşam Hakkari sınırına yakın bir bölgede PJAK'la İran güvelik güçleri arasında çıkan çatışmada biri binbaşı, diğeri asteğmen 2 asker hayatını kaybetmiş, 7 asker de yaralanmıştı.

12 PJAK MİLİTANI ÖLDÜ

İran'ın Kermanşah eyaletinde İran askerleriyle PJAK militanları arasında çıkan çatışmada 12 PJAK militanının öldüğü bildirildi.

Mehr Haber Ajansı'na göre, İran-Irak sınırında yer alan Kermanşah eyaletine bağlı Selas Babacani ilçesindeki Çenğerban kırsalında İran askeri ve PJAK militanları arasında çatışma çıktı.

MİLİTANLARIN ÜZERİNDEN ÇOK SAYIDA SİLAH ÇIKTI

Olayda 12 PJAK militanı öldü, 3 İran askeri yaralandı.

Militanların üzerinden çok sayıda silah ve mühimmat çıktığı kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler