HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran, Suudi Arabistan'dan kan parası istedi

2015'teki hac ibadeti sırasında Mina'da yaşanan izdihamdan sonra vatandaşlarını kutsal topraklara göndermeyen İran, dün Suudi Arabistan'dan 'kan parası' istedi.

İran, Suudi Arabistan'dan kan parası istedi

İran yönetimi, 2015 yılında Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda hayatını kaybeden 769 hacı adayı için Suudi yönetiminden 'kan parası' istedi.

İRAN SUUDİ ARABİSTAN'I GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAMAKLA SUÇLUYOR

Söz konusu faciada ihmal olduğunu öne süren İran yönetimi, Suudilerin gerekli önlemleri almadığını iddia etti.

ANCAK BU ŞARTLA İRANLI VATANDAŞLAR BU YIL HACCA GİDEBİLECEK

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Rıza Salihi Emiri, Suudi Arabistan'ın hacı adaylarının güvenliğini sağlaması ve izdihamda hayatını kaybeden hacılara 'kan parası' ödemesi durumunda İranlı vatandaşların bu yıl hacca gönderileceğini açıkladı.

2015'TEKİ HAC FACİASINDA NELER OLMUŞTU?

Milyonlarca Müslümanın dünyanın dört bir yanından akın ettiği kutsal topraklar, 2015 yılındaki Hac ibadeti sırasında korkunç bir faciaya tanıklık etmişti. Mina bölgesinde iki kalabalık grubun karşılıklı olarak aynı yolu kullanması nedeniyle çıkan izhidam sonucunda çok sayıda hacı adayı hayatını kaybetti. Kurban Bayramı'nın ilk günü yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybeden hacı adaylarının çoğu ise İranlıydı.

Suudi Arabistan yetkilileri resmi ölüm sayısını 769 olarak açıklarken, İran yönetimi en az 4 bin 700 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler