HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD ilk kez kadın militanlarla ilgili bir video yayımladı

Ekim ayında yaptığı açıklamayla kadınları cepheye çağıran IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), ilk kez kadın militanları, erkeklerle birlikte cephede gösteren bir video yayımladı.

IŞİD ilk kez kadın militanlarla ilgili bir video yayımladı

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), ilk kez kadın militanlarını tanıttığı bir video yayımladı. Videoda, Suriye'nin doğusunda örgüt üyesi erkeklerle birlikte cephede bulunan kadınlar yer alıyor.

Örgüt, Ekim ayında yaptığı bir açıklamada, "çatışmaların yoğunluğu nedeniyle kadınların da artık 'cihada' katılmalarının zorunlu hale geldiğini" belirtmiş ve kadınları cepheye çağırmıştı.

Bu açıklamadan önce örgütün kadınlardan istediği, eşlerine hizmet etmeleri ve de yeni cihatçı nesiller yetiştirmeleriydi.

7 Şubat'ta yayımlanan bu son videoda, vücutları ve yüzleri tamamen kapalı kadın militanlar, cephede erkek militanların hemen yanında görülüyor.

Video, IŞİD'in 'Halifeliğin İçinden' adlı video dizisi kapsamında yayımlandı ve örgütün Telegram'daki kanallarından paylaşıldı.

BBC İzleme Servisi, videonun cihatçı çevreler içinde tartışma yaratmasının kaçınılmaz göründüğünü bildiriyor.

El Kaide yıllardır, 'aşağılanma, tecavüz, işkence ve düşmanlar tarafından öldürülme gibi olasılıkları bertaraf etmek adına' kadınların 'cihada' katılmasına karşı çıkıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler