HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'e bağlı grup Cezayir'de Fransız turisti kaçırdı

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, bir vatandaşlarının Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı bir grup tarafından kaçırıldığını açıkladı. Grup yayımladığı videoda, Fransa'nın Irak'taki saldırılarını sonlandırmaması halinde rehineyi öldüreceğini belirtti.

IŞİD'e bağlı grup Cezayir'de Fransız turisti kaçırdı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bir vatandaşlarının Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı bir grup tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Herve Gourdel adlı Fransız turist, Pazar günü Cezayir'in kuzeydoğusundaki Kabylie bölgesinde kaçırıldı.

Gourdel'i kaçıranlar, Fransız rehinenin bir videosunu da yayımladı.

Videoda Gourdel'in yanında yüzü kapalı ve silahlı iki kişi olduğu görülüyor ve Fransa'ya Irak'ta IŞİD'e karşı yaptığı saldırıları sonlandırması çağrısı yapılıyor.

"Saldırılar durmazsa rehineyi öldürürüz"

Videodaki kişiler kendilerini Jund al-Khilifa (Halifenin Askerleri) grubunun üyesi olarak tanıtıyor ve Fransa'nın Irak'taki hava saldırılarını durdurmaması halinde, ellerindeki Fransız rehineyi öldüreceklerini söylüyor.

Görüntülerin gerçek olduğunu belirten Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, "Durum çok kritik ancak terörist grup Fransa'nın pozisyonunu değiştiremez" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ofisinden yapılan açıklamada da Gourdel'in kurtarılması için Cezayirli yetkililerle tam işbirliği içinde çalışıldığı belirtildi.

Fransız uçakları, IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyon kapsamında ilk kez geçen hafta Irak'taki IŞİD hedeflerini vurmuştu.

IŞİD, operasyonların devam etmesi halinde Fransa ve diğer ülkeleri hedef alacak saldırılar düzenleyeceği tehdidinde bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler