HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'dan Irak'ın kuzeyinde yapılan referandumla ilgili açıklama

İspanya'dan Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen referandumla ilgili yapılan açıklamada taraflara, 'anayasal çerçevede, meşru zeminde tüm Iraklıları içine alan acil bir iyi niyet diyaloğu başlatma' çağrısı yapıldı.

İspanya hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) gerçekleştirilen referandumdan dolayı 'üzüntü duyduğunu' açıkladı.

İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'bağımsızlık referandumunun Irak'ın 2005 yılında kabul ettiği anayasasını çiğnediğine' vurgu yapılarak, 'IKBY'nin tek taraflı girişiminin Irak'ın yeniden yapılanması ve IŞİD ile mücadele gibi çok kritik bir dönemde meydana geldiğine' işaret edildi.

'Referandumun Irak'ta birlikte yaşamı ciddi anlamda tehlikeye soktuğuna' dikkatin çekildiği açıklamada, 'demokratik, egemen ve birlik içinde bir Irak' görüşü yinelendi.

İspanya hükümetinin, taraflara 'anayasal çerçevede, meşru zemindeki tüm Iraklıları içine alan acil bir iyi niyet diyaloğu başlatma' çağrısı yaptığı da kaydedildi.

İspanya'da da Katalonya Özerk Bölgesi'nin 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu gerçekleştirmesi bekleniyor. Madrid hükümeti ise referanduma karşı çıkıyor.


En Çok Aranan Haberler