HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail askerleri Suriye'ye girip yeni sınır çizdiler

3 tankla desteklenen İsrail askerleri, Suriye'nin egemenliği altındaki bölgeye girerek, yaptıkları çitle sınırı yeniden çizdiler. Muhaliflere yakın kaynakların bildirdiğine göre, birkaç İsrail askeri, 3 tankla birlikte Suriye'nin sınır kenti Kuneytra'ya bağlı olan Kudneh köyünün batı tarafına sızdı. Askerler, Suriye içlerine 700 metre girerek yeni sınır çizdiler.

İsrail askerleri Suriye'ye girip yeni sınır çizdiler

Al Masdar News'te yer alan haberde muhalif kaynakların doğruladığı bilgiye göre, İsrail güçleri, üç tankın desteğiyle sınır çizgisinin olduğu bölgeden Suriye içlerine doğru 700 metre kadar girip yeni çit yaparak, sınırlarını genişlettiler.

Güneyde bulunan Kuneytra'ya bağlı olan bölge geçen yıl İsrail'in işgaline uğramıştı.

İsrail savaş uçakları, bu sabaha karşı Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan havaalanına saldırı düzenlemişti. Saldırının mühimmat deposunu hedeflediği bildirildi. Saldırının yarattığı kayıp ve hasarla ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Hama'nın kuzey kırsalına bombalı saldırılar

El Kaide terör örgütünün Suriye kolu olan el Nusra'ya bağlı Tahrir el Şam ve Ceyş el İzza silahlı örgütleri Hama'nın kuzey kırsalına bombalı saldırılar düzenledi. Suriye Ordusu'nun kontrolünde olan Massasnah bölgesine yapılan saldırılar, hedefi bulamazken, saldırıyı düzenleyen örgütler, ağır kayıplar verdi. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

HM


En Çok Aranan Haberler