HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de koalisyon tartışmaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 61 milletvekilinden oluşan "dar koalisyonu" genişletmek amacıyla çalışacağına yönelik açıklamaları, muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı.

İsrail'de koalisyon tartışmaları

Toplamda 120 milletvekilinin bulunduğu İsrail parlamentosu Knesset'te, 61 milletvekili ile sınırda kurulan "dar koalisyonun" siyasi krizlere açık olduğu yorumları yapılırken, Netanyahu'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Netanyahu, partisinin grup toplantısında, koalisyona eklemeyi planladığı partilerin ismini vermeden, "Mümkün olan en geniş hükümeti kurmak için çalışacağım" dedi.

Netanyahu'nun bu açıklamasından kısa süre sonra ise İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Netanyahu'yu "seçmenleri kandırmakla" suçladı.

Siyonist Birlik Lideri İzak Herzog da genişletilmiş koalisyona katılmayacağını belirtirken, Yeş Atid Partisi lideri Yair Lapid ise Netanyahu'nun, "halkın güvenine ihanet ettiğini" öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta, Likudlu yetkililer, Netanyahu'nun Siyonist Birliği de içine alarak hükümeti genişletmeyi planladığını doğrulamışlardı. İsmini vermek istemeyen bir parti yetkilisi ise, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Dışişleri Bakanlığını kendi partisinde tutarak, bu koltuğu önümüzdeki haftalarda Herzog'a vermeyi planlıyor. Böylece, dar koalisyondan geniş koalisyona geçişte Siyonist Birlik ikna edilebilir" demişti.

İsrail parlamentosu Knesset'te şu sıralarda hükümetteki bakanlık sayısının 18'den 20'ye çıkartılmasına yönelik yasa görüşülüyor. Bunun gerçekleşmesi halinde Netanyahu'nun daha sağlıklı bir koalisyon kurmak için elinin güçleneceği belirtiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler