HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de "Yom Kibur" Bayramı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "Yom Kibur" savaşında yapılan hataların affedilemez olduğunu söyledi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Kudüs'teki Hertsel Dağı'nda yer alan askeri mezarlığı ziyaretinde konuşan Rivlin, "Kendini beğenmişlik, gurur, düşmanı küçümseme, gerçekleri görememe ve askerleri gerektiği gibi hazırlamamak gibi sebepler yüzünden Yom Kibur savaşında işlenen hatalar affedilemez" dedi.

İsrail yönetimine sürekli sorgulama çağrısında bulunan Rivlin, sorumlu aramak yerine geçmişteki hatalardan ders çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Savunma Bakanı Moşe Yalon da Yom Kibur savaşında alınan derslerden istifade edilmesi gerektiğine değinerek, açık ve yapıcı diyaloğa kapıyı aralamanın yanı sıra herkesçe bilinen gerçeklerin dahi sorgulanmasının zaruri olduğuna dikkati çekti.

Yalon, İsrail'in, düşmanlarının gerçek niyetleri konusunda evham yapmadan Ortadoğu'daki mevcut sıkıntıları takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Mısır ve Suriye'nin 6 Ekim 1973'te Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni İsrail işgalinden kurtarmak amacıyla başlattıkları savaşta 2 bin 688 İsrail askeri hayatını kaybetmişti. Yom Kibur savaşı, "kefaret günü" anlamına gelen "Yom Kibur" Bayramına denk geldiğinden Yahudilerce bu şekilde isimlendirilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler