HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin gece yarısından sonra, Suriye'deki askeri hedefleri vurduğunu doğruladı. İsrailLübnan sınırındaki çatışmada ise 2 İsrail askeri ve 1 BM görevlisi öldü.

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye yönelik hava saldırısı doğrulanırken, "(Suriye'den) füze fırlatılması İsrail egemenliğine açık bir saldırıdır. İsrail ordusu, topraklarına yönelik yapılan saldırılardan Suriye rejimini sorumlu tutmaktadır ve İsrail, halkını korumak için uygun gördüğü biçimde hareket etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca, hedeflerin tam isabetle vurulduğunu ve İsrail egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verileceği bildirildi.

Öte yandan, medyada, İsrail'in düzenlediği hava saldırısı öncesinde, kuzeydeki Golan Tepeleri'nde siren sesleri duyulduğu yönünde haberlere yer verilirken, İsrail ordusu, topraklarına herhangi bir füzenin düşmediği ancak sirenlerin neden yanlışlıkla çaldığının araştırıldığını bildirdi.

Dün, öğle saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmişti. İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti.

HİZBULLAH'TAN MİSİLLEME

Lübnan-İsrail sınırında Hizbullah, İsrail konvoyuna saldırdı. Saldırıda 2 İsrail askeri hayatını kaybetti. Suriye'nin güneyinde Hizbullah ile İsrail arasında tansiyon yeniden yükseliyor.

İsrail-Lübnan sınırı yakınlarında bir İsrail askeri aracına anti tank füzesi fırlatıldı. Saldırıda 2 İsrail askeri ile BM Barış Gücü'nün İspanyol üyesi öldü. Hizbullah'ın saldırısına İsrail anında karşılık verdi. İsrail, Lübnan topraklarına 13 top atışı yaptı.

İsrail dün gece yarısından sonra savaş uçaklarıyla Suriye'deki askeri noktaları vurmuştu. İsrail saldırıya gerekçe olarak, Golan Tepeleri'nden İsrail topraklarına 4 füzenin fırlatılması göstermişti.

HİZBULLAH'A AĞIR DARBE

İsrail 10 gün önce Suriye topraklarında Hizbullah konvoyunu vurmuştu. İsrail saldırısında ölen 6 kişi arasında Hizbullah'ın eski askeri kanat lideri İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye de bulunuyordu.

NASRALLAH'IN KORUMASI ALTINDAYDI

Cihad Mugniye, babası İmad Mugniye'nin 2008'de Şam'da bir suikaste kurban gitmesinin ardından bizzat Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İran'ın Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin koruması altında bulunuyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler