HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'e 115 roketle karşılık verecekler

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e karşı "kuşatmayı yarma" adı altında askeri operasyon başlatacaklarını açıkladı.

İsrail'e 115 roketle karşılık verecekler

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, Kudüs Seriyyeleri, Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu bazı kentler ve hedeflere yönelik farklı tiplerde 115 roketin kullanılacağı bombardıman başlatılacağını duyurdu.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Tel Aviv, Aşdod, Beersheva (Bi'r Seba), Askalan ve İsrail'in güneyindeki Gazze şeridi çevresinde yer alan yerleşim birimlerinin farklı tiplerde 115 roketle hedef alınacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca söz konusu operasyonların İsrail'in Beyt Hanun, Şucaıyye ve Huzaa bölgelerine karadan başlattığı saldırılar ile İsrail'in sivilleri zorla evlerinden uzaklaştırması ve sivil katliamlara tepki olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ESİR TUTULUYOR

Öte yandan, İsrail gazetesi Haaretz bugün, 'Koruyucu Hat Operasyonu'nda İsrail ordusu tarafından tutuklanan Filistinlilerin bir fotoğrafını yayınladı. Haberde, İsrail’in çok sayıda Filistinliyi esir tuttuğu bildirildi.

İsrail ordusu Gazze’ye kara harekâtı başlattığı 17 Temmuz’dan bu yana 270 Filistinlinin tutuklandığını açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) üst düzey bir sözcü Hamas’la bağlantısı olmayan tutukluların ise serbest bırakıldığını açıkladı.

Sözcü Çarşamba günü Gazze’nin Refah kentinde yaşayan 150 Filistinlinin evlerinden alınarak tutuklandıklarını belirtti ancak tutukluların nerede tutulduklarıyla ilgili bilgi vermedi.

İnsan Hakları Örgütleri adına çalışan İsrailli avukatlar tutuklu Filistinlilerle görüşmeye hazırlanıyor. İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet ise avukat kabul etmeyen 20 tutukluyu sorguladıklarını açıkladı.

RAMALLAH'TA PROTESTO: 2 ÖLÜ

İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek amacıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmaya çalışan binlerce Filistinliye İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada, 2 kişinin öldüğü, 5'i ağır 200 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'ye destek amacıyla "48 Binlik Yürüyüş" sloganıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmak isteyen binlerce Filistinli, Kalendiya kontrol noktasına geldi. İsrail askerleri ile Filistinliler arasında burada çatışma çıktı.

Ramallah'taki Tıbbi Kompleks Müdürü Ahmed el-Bitavi, yaptığı açıklamada, Filistinli genç Muhammed el-A'rac'ın başından aldığı kurşun yarası sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti.

Göstericilerin çoğunun vücudunun üst kısmından yaralandığını kaydeden Bitavi, İsrail askerlerini, göstericileri öldürmek için fırsat kollamakla suçladı.Çok sayıda kişinin İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği de bildirildi.

İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullanması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti, 5'i ağır 200 kişi yaralandı.

805 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.

İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 805 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 207 kişi yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü bildirmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar sırasında 435 İsrailli sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler