HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenya'da ilkokul öğrencilerine göz yaşartıcı gazla müdahale

Kenya'da, oyun parklarının kapatılmasını protesto eden ilkokul öğrencilerine göz yaşartıcı gazla müdahale eden polislerin görevden alınacağı açıklandı.

NAIROBI (AA) -Polis Genel Müfettişi Samwel Arachi, gösteriyi düzenleyenler ve çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale edenler hakkında soruşturma açılacağını belirten Arachi, sadece çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale edilmesini değil, gösterilerde çocukların yer almasını da kınadığını söyledi.

Muhalefet lideri Raila Amollo Odingo, müdahaleyi "Polisin, parkı işgal eden kişiyi korumak için çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi tarif edilemeyecek kadar vahşi bir durum" sözleriyle eleştirdi. Odingo, yaşananların hesabının verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Langata Yolu İlkokulu öğrencileri, bugün özel bir girişimciye satılan oyun parkının çevresine örülen duvarı yıkan gruba katılmıştı. Polis, ön saflarda bulunan ve yaşları 6 ile 13 arasında değişen öğrencilere, göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş, olaylar sırasında 3 öğrenci hastaneye kaldırılmıştı.

Kenyalı muhalif siyasetçi Eliud Owalo, geçen hafta oyun parkının okulun yanındaki otelin sahibi olan politikacı tarafından otopark inşa edilmek üzere gasp edildiğini öne sürmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler