HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KKTC'li bir temsilci 55 yıl sonra Atina’da

Kıbrıs müzakereleri çerçevesindeki çapraz görüşmeler kapsamında KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis tarafından Atina'da kabul edildi.

KKTC'li bir temsilci 55 yıl sonra Atina’da

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis ile Atina'daki Dışişleri Bakanlığı binasında görüşen KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay, görüşmenin tarihi olduğunu ifade ederek, "Bu diyalogu başlatmak için aslında geç bile kaldık” dedi.

Kıbrıs müzakereleri çerçevesindeki çapraz görüşmeler kapsamında KKTC Müzakerecisi Kudret Özersay Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis tarafından Atina'da kabul edilirken, Kıbrıs Rum Müzakerecisi Andreas Mavroyannis da Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu tarafından kabul edildi. Kıbrıslı Türklerin bir temsilcisinin 55 yıl aradan sonra Atina'yı ziyaret ederek görüşme masasına oturması tarihi bir olay olarak kaydedildi. Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili görüşlerini Yunanlara açıklayan Kudret Özersay, Yunanistan'dan AB Dönem Başkanı sıfatıyla Kıbrıs konusunda girişimler üstlenmesini istedi.

Büyük Britanya otelindeyenilen öğle yemeği ile birlikte görüşme yaklaşık 5 saat sürdü. Özersay yaptığı açıklamada, "Yapılan toplantı tarihidir. Kıbrıs konusundaki tüm konuları ele aldık ve son derece yararlı bir görüş alışverişi oldu. Bir takım önyargılar hep oldu. Bu diyalogun başlamasında aslında geç bile kalındı” dedi. Özersay "Çözümünçeşitli aşamaları var. Bu aşamalardan biri de Türkiye, Yunanistan, İngiltere ve başka aktörlerin devreye gireceği aşama olacak” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis görüşmenin ‘olumlu geçtiğini” belirtti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler