HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kremlin'den Erdoğan'ın Esad çıkışına kritik yorum: Beklemiyorduk!

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriye'ye Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik" ifadeleri için "Beklenmedik" yorumunda bulundu.

Kremlin'den Erdoğan'ın Esad çıkışına kritik yorum: Beklemiyorduk!

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriye'ye Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik" ifadelerine yönelik yaptığı açıklamada, "Açıklama gerçekten beklenmedikti. Bu, çok ciddi bir açıklama" dedi. Peskov, açıklamanın Rusya'nın anlayış biçimi ile "çeliştiğini" de belirtti.

"BU ÇOK CİDDİ BİR AÇIKLAMA"

Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirmesinin istenmesi üzerine Erdoğan'ın ifadelerinin Moskova'nın görüşleri ile uyumlu olmadığını belirtti. Sputniknews'a göre Ankara'nın bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağını umduklarını söyleyen Peskov, şöyle devam etti:

"Açıklama gerçekten beklenmedikti. Bu, çok ciddi bir açıklama. Açıklama, öncekilerle çeliştiği gibi, silahlı güçleri Suriye'de meşru biçimde bulunan tek ülke olarak bizim durumu anlayış biçimimizle de çelişiyor. Biz Suriye'nin meşru hükümetinin talebi üzerine oradayız. Bunu anlamak çok önemli."

(ANKA)

(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler