HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Külleri Türkiye'ye, dünyaya ve uzaya savrulan genç

Henüz 20 yaşındayken intihar eden Amerikalı CJ Twomey yaşarken çok sevdiği seyahate pek vakit ayıramadı. Ama külleri annesinin sosyal medyada düzenlediği kampanyayla Türkiye dahil 100'den fazla ülkeye ve uzay boşluğuna gönderildi.

Külleri Türkiye'ye, dünyaya ve uzaya savrulan genç

Henüz 20 yaşındayken intihar eden CJ Twomey'nin külleri, annesinin sosyal medyada düzenlediği kampanyayla Türkiye dahil 100'den fazla ülkeye ve uzay boşluğuna gönderildi.

Geçen yıl Kasım ayında, anne Twomey şöminenin kenarında oğlunun külleriyle dolu kutuya bakarken, CJ'yi seyahate göndermek istediğini düşündü.

Amerikan Hava Kuvvetleri üyesi olan CJ Twomey, seyahat etmeyi ve maceralara atılmayı seven biriydi.

Anne Twomey, "Oğlumun küllerinin sonsuza kadar o kutunun içinde duracağını fark ettim. Dünyayı gezmeye başlayamamıştı, ben de CJ'ye bu şansı vermek istedim" dedi.

Hallie Twomey geçen yıl Kasım ayında, sosyal medya üzerinden dünyanın her yerinden insana oğlunun küllerini dağıtmaları için istekte bulundu.

Oğlu için açtığı "Scattering CJ (CJ'nin küllerini dağıtıyoruz)" Facebook sayfasında, birçok fotoğrafla birlikte Twomey'nin güneş gözlükleri ve tuttuğu beyzbol takımının formasıyla kameraya gülümsediği resmini de görmek mümkün.

Eşi John'la durumu değerlendiren Hallie Twomey, bu Facebook sayfasıyla oğlunun küllerinden küçük bir parça savurmak isteyen insanlara duyuru yaptı.

Başlarda sayfaya pek ilgi toplayamayan aile, en azından birkaç yüz insana ulaşabilseler bile şanslı olacaklarını düşünmeye başladı.

Ancak geçen bir yılın ardından, 9 binden fazla insan seyahate çıkarken küllerden bir parçayı götürmeyi teklif etti. Hallie Twomey artık daha seçici olmak zorunda. Anne, oğlunun daha önce gitmediği özel yerleri seçmeye çalışıyor.

Twomey, "Dahil olmak isteyen herkesi kabul etmek isterdik ama elimizde sınırlı miktarda kül var" dedi.

Külleri dağıtmak için başvurunuz kabul edildiğinde, Twomey az miktarda külü küçük bir torbaya koyuyor. Bir mektup ve oğlunun güneş gözlüklü, formalı fotoğrafıyla birlikte gönderiyor.

Anne Twomey, "Külleri gönderdiğimiz insanların CJ'ye onu sevdiğimizi söylemelerini istiyoruz. Ayrıca ondan özür dilediğimi söylemelerini de istiyorum, çünkü bu doğru. Onu hayal kırıklığına uğrattığımı hissediyorum" diyor.

CJ Twomey'nin küllerini savuranlardan, seçtikleri yerle ilgili yorumlarıyla birlikte fotoğraf göndermeleri isteniyor.

"Scattering CJ" Facebook sayfası aralarında Kapadokya'nın da bulunduğu dünyanın her yerinde en çok bilinen noktalarından, karlı dağlara ve tropik adalara kadar birçok yerde çekilmiş resimlerle dolu.

Çoğu resimde Twomey'nin külleri en önde, birinin ellerinde saçılmaya hazır haldeyken görülüyor.

Küller Kapadokya'ya da savruldu

Facebook sayfasında ayrıca Twomey'nin küllerinin savrulduğu, Kapadokya'dan Alabama'ya, Afganistan'dan Kamboçya ve Cabo Verde Adaları'na kadar birçok ülkenin bulunduğu bir liste de yer alıyor.

Twomey'nin küllerini dağıtmak isteyenler arasında yakınları intihar eden, hatta kendileri de intiharı düşünen insanlar da bulunuyor.

Anne Twomey, "Oğlumdan etkilenen bazı insanlar bizimle 'artık intihar etmeyi düşünmediklerini' paylaştılar. Bir an bile, oğlumuzun hikayesinin başkalarının hayatlarını kurtaracağını hayal etmemiştik" dedi.

CJ Twomey'nin yolculuğu dünyayla sınırlı kalmadı.

Twomey'nin külleri, geçen Ekim ayında Amerika'nın New Mexico eyaletinden uzaya gönderilen bir rokete de kondu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler