HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da devrimin 3. yıldönümü

Libya devriminin 3. yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon düzenlendi.

Libya devriminin 3. yıldönümü Sheraton Otel'den düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Libya Büyükelçisi Abdurrazzaq Mukhtar Ahmed Abdulgader konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Demokratik Sol Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve yabancı misyon şefleri katıldı.

Resepsiyon her iki ülkenin Milli Marşları'nın okunmasıyla başladı. Maliye Bakanı Şimşek, konukları Arapça selamladı. Şimşek, Libya devriminin sadece Libya halkı için değil bütün bölge, bütün dünya için önemli bir kazanım olduğunu söyleyerek, "Libya halkı bu günlere ulaşmak için çok büyük mücadele vermiştir, başarılı olmuştur. Bugün Libya'da seçimlerle iş başına gelmiş, millet için mücadele veren başarılı, dürüst bir irade söz konusudur. Her zaman Libya halkının yanında olan, desteğini esirgemeyen Türkiye ilelebet Libya halkının ve Libya'nın yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Abdulgader ise iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu aktararak, Libya'nın Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirdiğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler