HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manchester'da insan avı! Polis evlere baskın düzenliyor

Manchester polisi ve İngiliz gizli servisi başlattığı insan avını genişletiyor. Gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Kent merkezinde düzenlenen operasyonların görüntüleri ortaya çıktı. İngiltere'de Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İngiliz istihbaratı ve polisi insan avına başladı. Bir çok eve düzenlenen baskınlarda polis bombanın yapımında rol alan kişileri arıyor.

Manchester Arena'yı kana bulayan Salman Abedi'nin saldırıdan önce kiraladığı dairenin fotoğrafları ortaya çıktı.Manchester'ın kalbindeki Granby Row semtinde yer alan daire için Abedi 75 Sterlin ödeme yapmış. Abedi'nin konser salonuna katliam yapmaya akşamüstü saat 19.00 sularında bu daireden gittiği belirlendi.

MODERN BİR DAİRE

Modern görüntüsü dikkat çeken dairenin bir banyosu, mutfağı ve salonu bulunuyor. İngiliz basınına konuşan apartman sakinleri, katliam günü daireye alışılmadık bir şekilde birçok büyük paketin getirildiğini söyledi.

Abedi'nin neden burada kaldığı henüz aydınlatılabilmiş değil. Daireyi özel ekipmanlarla basan SAS komandoları ve polis, bütün ipuçlarını didik didik ediyor.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan son bilgilere göre, saldırgan Salman Abedi’nin 23 yaşındaki ağabeyi İsmail Abedi gözaltına alındı. Ayrıca küçük erkek kardeş Haşim Abedi de, Libya’da güvenlik güçlerince yakalandı.

İsmail Abedi dışında İngiltere'de olayla ilişkili iki kişi daha gözaltına alındı.Manchester polisi tarafından Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.


En Çok Aranan Haberler