HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O markette 15 kişiyi kurtardı

Fransa'da bir marketteki rehine operasyonuyla ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Malili bir Müslüman genç 15 kişiyi derin dondurucuda saklayarak kurtardı.

O markette 15 kişiyi kurtardı

Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırganın Cuma günü bir Yahudi marketinde gerçekleştirdiği rehine eyleminde polis markete operasyon düzenledi ve saldırganla birlikte 4 rehine hayatını kaybetti.

Operasyon sırasında markette çalışan Lassana Bathily isimli Müslüman bir genç, kendisi ile birlikte market bodrumuna kaçan aralarında bir bebeğin de bulunduğu yaklaşık 15 kişiyi market dondurucusuna saklayarak kurtardı. BFM Televizyonunun haberine göre Malili genç, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da ardından yukarı çıktı.

Dışarıda saldırganlardan biri olarak zannedilip gözaltına alınan genç 1.5 saat sonra serbest bırakıldı. Rehine eylemi sona erip saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily’in yanına geldi ve ona teşekkür etti.

Fransa'da durumun anlaşılmasından sonra Lassana Bathily sosyal medyada kahraman ilan edildi.

Saldırıyı düzenleyen Coulibaly rehinelere ''Malili ve müslüman'' olduğunu söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler