HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piri Reis Ege'de bir gemiyle çarpıştı

Piri Reis ve Consouth isimli iki kargo gemisi Yunanistan açıklarında çarpıştı. Kaza sonucu batan Piri Reis'in 17 kişilik mürettebatından 2'si öldü, 8 denizci ise kayıp.

Piri Reis Ege'de bir gemiyle çarpıştı
Merkezi İstanbul'da bulunan Emiroğlu Denizcilik’e ait Cook Adaları bandıralı 133 metrelik M/V Piri Reis ile Antigua bandıralı 127 metrelik Alman Consouth arasında meydana gelen kazanın sebebi henüz açıklanmadı.
Çarpışmanın ardından Piri Reis gemisi battı.

Ukrayna'dan gübre yüklenen 33 yaşındaki Japonya yapımı 13 bin DWT'lik Piri Reis’in 17 kişilik Suriyeli mürettebatından 7'si sağ kurtarıldı. Diğer 8 denizcinin kayıp olduğu açıklandı. Denizcilerin 2'sinin ise cesetleri bulundu.
Hayatta kalan denizciler için havadan ve denizden arama çalışmaları başlatıldı.
Türkiye’den Malta’ya yükü olmadan seyreden Consouth’un 16 kişilik Rus, Filipinli ve Polonyalı mürettebatının ise kazada zarar görmediği bildirildi.
**TÜRK VATANDAŞI YOK**
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Yunanistan açıklarında Piri Reis isimli geminin yabancı bir gemiyle çarpışması sonucu kaybolan 10 denizcinin arasında Türk vatandaşı olmadığını bildirdi.
Yunanistan deniz sahasında Piri Reis isimli gemi yabancı bir gemiyle çarpıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, geminin Türk envanterine kayıtlı olmadığı belirtilerek, kaybolan 10 kişinin arasında Türk vatandaşının olmadığı bildirildi. Kayıp denizciler için arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler