HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin: Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasına en çok ben üzüldüm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk-Rus ilişkileri için sorulan bir soru üzerine, ilişkilerin bozulmalarından dolayı çok üzüldüğünü ifade etti

Putin: Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasına en çok ben üzüldüm

Putin, Paris Çevre Zirvesi'nde, “Hepimizin üzüldüğünü düşünüyorum. Benim için özellikle çok üzücü, çünkü ben şasen bu ilişkilerin gelişmesinde uzun bir süre çok emek harcadım” diye konuştu

Putin açıklamasında “Rusya için Su-24'ü vurma kararını Erdoğan'ın almaması bir anlam ifade etmiyor. Her halükarda bu büyük bir hata.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin Erdoğan ile Pazartesi günü Paris'te görüşmediğini ve bir araya gelmediğini de açıkladı. Rusya’nın iddialarını yineleyen Putin, “ SU-24'ün IŞİD’den güvenli petrol sevkiyatı yapılması için vurulduğunu düşünmemiz için sebepler var” ifadelerini kullandı.

AİLE FOTOĞRAFINDA ERDOĞAN VAR, PUTİN YOK

Öte yandan, Rusya lideri Putin, BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde Aile Fotoğrafı'na girmedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Paris’teki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde çekilen aile fotoğrafına geç kaldığı için dahil olmadığı ortaya çıktı.

Rusya merkezli Lifenews sitesi ise Paris’teki zirvede aile fotoğrafı çekildiği dakikalarda Putin’in uçağının Paris havalimanına henüz indiğini duyurdu. Ancak Rus medyasında, “Putin isteseydi zirveye zamanında gelebilirdi. Anlaşılan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşmek bir yana, ortak fotoğrafta bile yer almak istemiyor” yorumları yapıldı.

"RUSYA ATEŞLE OYNAMASIN"

Erdoğan, "Rusya'ya giden vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet veya insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek TIR'ları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz." demişti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler