HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin’in sağ kolu niye oynamıyor?

Rusya Devlet Başkanı Putin’in niye sol yanı öne doğru asimetrik bir şekilde yürüdüğü araştırmaya konu oldu.

Portekiz, İtalya ve Hollanda’dan bir grup bilim adamının araştırması İngiliz tıp dergisi The BMJ’de yayınlandı. Hollanda’daki Radboud Üniversitesi araştırmacıları, Putin ve bazı üst düzey yetkililerin yürüyüş şeklini analiz etti.

Buna göre Putin’in yürürken sağ elini az sallayarak vücuduna yakın, sol elini ise yönlendirici olarak kullanması yıllar önce Sovyet istihbaratı KGB’deyken aldığı eğitimden kaynaklanıyor. Ajanlar, tabancalarını göğsün hemen altında taşırken, sağ elin silaha daha çabuk ulaşması amaçlanıyor.

Bu durum daha önce Parkinson hastalığı işareti olarak algılansa da Putin’in böyle bir rahatsızlığı bulunmuyor.

Vladimir Putin kimdir?

Vladimir Putin Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden 1975'te mezun oldu, yüksek lisansını ekonomi alanında yaptı.

Mezuniyetinin ardından, 1975'ten itibaren KGB'de çalışmaya başlayan Putin, bir süre Almanya'da görev yaptı, Leningrad'a dönmesinin ardından da üniversite yönetiminde görev aldı.

Vladimir Putin 1990'da Leningrad Şehir Konseyi'nde danışmanlık yaptı.

1991-1992 yıllarında da belediye başkan yardımcısı ve belediye konseyi dış ilişkiler komitesinin başkanı idi.

Vladimir Putin, 1996 yılına kadar St. Petersburg yönetiminde çeşitli kademelerdeki görevlerinin ardından, 1996'da Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı ve bu görevini, 1997 yılına kadar sürdürdü.

Vladimir Putin 1997 ve 1998'de Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı ile Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanı olarak yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler