HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Salih Müslim: Rakka harekatına katılacağız

Suriye'nin Rakka kentini kurtarma operasyonunun yakında başlayabileceği belirtilirken, PYD lideri Salih Müslim, YPG'nin Rakka harekatına katılacağını söyledi.

Salih Müslim: Rakka harekatına katılacağız

Salih Müslim, BBC Türkçe ile yaptığı mülakat sırasında YPG'nin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) çatısı altında Rakka harekatına katılacağını savunurken Rakka'nın "IŞİD'in elinden aldıktan sonra silahlı güçlerin kendi bölgelerine çekileceğini" söyledi. Salih Müslim şöyle konuştu:

'RAKKA BİZİM BURNUMUZUN DİBİNDEDİR'

"Rakka bizim burnumuzun dibindedir. Kuzey Suriye'ye saldırılar hep Rakka'dan geliyor. Cizir'e de yakın, Kobane'ye de. Kendimizi savunmak için Rakka'da IŞİD'in bulunmaması gerekir. Rakka güvenlik gerekçesiyle bizim için çok önemlidir."

BBC'ye göre Müslim, Türkiye'nin Rakka operasyonuna dahil olacağını düşünmüyor. "Türkiye'nin buralara yaklaşmaması gerekir" diyen Müslim "AKP'nin hem iç hem dış politikası bütün Ortadoğu'yu karıştıracak ve bunun zararı Türkiye'ye dokunacak" iddiasında da bulundu.

Bu arada, Müslim, mülakat sırasında Suriye'nin kuzeyinde "Fırat Kalkanı" operasyonunu sürdüren Türkiye'nin Menbic'e ilerlemesi durumunda SDG ile çatışma çıkabileceğini de öne sürdü.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler