HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Şam rejimi, Rusya'nın gönderdiği silahları kullanmaya başladı'

Rusya'nın Suriye'deki askeri hareketliliğini artırması Batı'nın tepkisini çekerken, Şam rejiminin, son dönemde Moskova'dan gelen yeni hava ve karar silahlarını kullanmaya başladığı iddia edildi.

'Şam rejimi, Rusya'nın gönderdiği silahları kullanmaya başladı'

Öte yandan Suriye rejimine ait uçakların, terör örgütü IŞİD'in kalesi Rakka'yı bombaladığı öne sürüldü.

Suriye ordusundan Reuters'a konuşan bir kaynak, yeni silahları çok isabetli ve verimli olarak tanımladı. Kaynağa göre; ordu, son aylarda silahların nasıl kullanılacağı konusunda eğitim almalarının ardından silahları son birkaç haftadır kullanmaya başladı.

Rusya'dan gelen destekle ilgili bir soruya ise kaynak, "Yeni silahlar ve yeni silah çeşitleri geliyor. Suriye ordusu da bu silahların kullanımı konusunda eğitim alıyor. Hatta ordu bu yeni silah çeşitlerinin bazılarını kullanmaya başladı" dedi.

"Silahlar çok verimli ve çok isabetli" diyen kaynak, "Her türlü silah diyebiliriz; hava veya kara" ifadelerini kullandı.

Haberde söz konusu kaynağın silahlarla ilgili daha fazla detay vermediği belirtildi.

ABD: RUS HELİKOPTERLERİ GÖRDÜK

Suriye ordusuna verilen silah desteğinin yanında Rus ordusu burada bulunan kara güçlerinin sayısını da artırırken, dört yıldır devam eden savaş Suriye'de 250 bin kişinin ölümüne yol açtı.

Ordudaki asker sayısında sıkıntı yaşayan Suriye ordusu bu yıl ülkenin kuzeybatısı, güneybatısı ve merkezinde IŞİD ve hükümeti devirmeye çalışan diğer gruplara toprak kaybetti.

ABD'li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Suriye hava sahasında bazı Rus helikopterleri gördüklerini söylerken, bu durum ülkede yüksek miktarda bulunan Rus askeri varlığının daha da arttığını gösterdi.

ABD'li yetkililer Rusya'nın Suriye'de Lazkiye bölgesine günde iki askeri kargo uçağı gönderdiğini belirtiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler