HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika... Boko Haram, Nijerya'da saldırı düzenledi!

Boko Haram mensubu teröristler, Nijerya'da intihar saldırısı gerçekleştirdi. Yerel kaynaklara göre, Konduga kasabasında bir pazar yerinde gerçekleştirilen intihar saldırısında 27 kişi öldü, 83 kişi ise yaralandı. Son dakika habere göre, örgüte mensup iki canlı bombanın da Konduga yakınlarında bulunan bir mülteci kampı önünde kendilerini havaya uçurduğu açıklandı. Mülteci kampındaki saldırıda hayatını kaybeden kimsenin olmadığı ancak çok sayıda yaralı olduğu bilgisi verildi.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, Boko Haram terör örgütü tarafından düzenlenen intihar saldırısında en az 27 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda, Borno eyaletinin en büyük şehri ve başkenti olan Maiduguri yakınlardaki Konduga köyünde, bir pazar yerinde patlama meydana geldi. Kadın intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtilen saldırıda 27 kişi öldü, 83 kişi yaralandı.

Aynı gün içinde, yakınlardaki bir mülteci kampının kapısında iki intihar bombacısı daha kendini patlattı. Acil servis yetkilileri bu patlamada teröristler dışında ölen olmadığını, ancak yaralılar olduğunu belirtti.

Maiduguri kenti, Nijerya hükümet güçleri ile Boko Haram terör örgütünün sıklıkla çatıştığı bölgede yer alıyor. (DHA)


En Çok Aranan Haberler