HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Google'a 2.4 milyar euroluk ceza! Bu bir rekor

Avrupa Komisyonu, Google'a, arama motoru piyasasındaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 2.4 milyar euroyu aşan rekor seviyede bir ceza verdi. Karara göre şirket, alışveriş konusundaki aramaları manipule ederek küçük rakiplerini saf dışı bırakıyor. 7 yıldır süren araştırmanın sonucunda verilen karara ilişkin gerekçe Google tarafından reddedilirken, Avrupa Komisyonu henüz ayrıntılı bir yorumda bulunmadı.

Google, rekabet kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından 2.42 milyar euro tutarında cezaya çarptırıldı.

Avrupa Komisyonu'nun Google'a verdiği rekor cezanın nedenini ise arama sonuçlarını kendi lehine olarak yeni Google alışveriş servisleri doğrultusunda manipüle ettiğini ve pazar hakimiyetini kötüye kullanmasını olarak gösteriyor.

90 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLMEZSE...

Karar aynı zamanda Google’a rekabet koşullarındaki uygulamalarını 90 gün içinde bitirmesini emrediyor.

Aksi halde Google yeni bir cezayla karşı karşıya kalabilir.

Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu Şefi Margrethe Vestager tarafından yapılan açıklamada, rakip alışveriş servislerinin Google sonuçlarında görüntülenmesinin yüzde 90 oranında alt sıralara atıldığı ve tüketicilerin zarara uğratıldığı belirtildi.


En Çok Aranan Haberler