HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de ateşkes sağlandı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye hükümeti ile muhalefetin ateşkes anlaşması imzaladığını açıkladı.

Suriye'de ateşkes sağlandı!

Rusya basını Suriye'deki ateşkes konusunda Türkiye ve Rusya'nın anlaştığını duyurdu. Vladimir Putin ise yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes konusunda garantör ülke rolünde olduklarını ifade etti.

Rusya Savunma Bakanı ateşkesin 30 Aralık gecesi yürürlükte olacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar bu mutabakatın dışındadır. Bu düzenlemeye Türkiye ve Rusya Federasyonu garantör sıfatıyla destek vermektedir" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ateşkes her an olabilir, esasen yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz" demişti.

Tarafların, düzenlemeyle hava saldırıları dahil silahlı saldırıları durdurmayı, kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt ettiğinin altının çizildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ateşkese tüm tarafların riayet etmesi önem taşımaktadır. Türkiye ve Rusya çatışmasızlık durumuna güçlü destek vermekte olup , bunun takibini de birlikte yapacaklardır. Sahadaki gruplar üzerinde nüfuzu olan ülkelerin de ateşkesin idamesi yolunda gerekli desteği sağlaması kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Ülkemiz, birkaç gün önce Halep'ten insani amaçlı tahliyelerin tamamlanmasında ve yarından itibaren deSuriye genelinde ateşkesin devreye girmesinin sağlanmasında belirleyici rol oynamıştır.

Türkiye, çatışmasızlık durumuna tam olarak riayet edilmek suretiyle, Suriye'de Cenevre Bildirisi ve 2254 sayılı BMGK kararı temelinde gerçek bir siyasi geçişin sağlanabilmesi amacıyla, kısa süre içinde Astana'da rejim ve muhalefetin garantör ülkelerin nezaretinde bir arayagelerek BM gözetimindeki siyasi süreci yeniden canlandırma yolunda kayda değer adımlar atmaları ümidiyle, bu kapsamdaki çabalarını ara vermeden sürdürecektir."

SURİYE ORDUSU DA ATEŞKESİ DOĞRULADI

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Suriye Ordusu da ateşkesi doğruladı. Yapılan açıklamada Suriye Ordusu gece yarısı itibarıyla ülkede kapsamlı bir ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

ERDOĞAN VE PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye'de bu gece başlayacak ateşkes konusunu ve Astana sürecini ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Suriye'de bu gece başlayacak ateşkes konusu ve Astana süreci ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'de mutabakata varılan ateşkes süreciyle ilgili ''Ateşkes, tabiatıyla BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupları kapsamamaktadır. Düzenleme Halep'te tesis edilen ateşkesin ülkenin diğer bölgelerine teşmil edilmesi, insani erişimin kesintisiz sağlanması ve siyasi sürecin canlandırılmasını amaçlamaktadır'' dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler