HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi kralı halkına 28 milyar euro dağıtıyor

Kardeşi Kral Abdullah'ın ölümünden sonra göreve gelen Kral Selman tahta çıkmanın şerefine halka 28 milyar euro dağıtmaya karar verdi. İkramiye haberini alan halk mağazalara akın etti.

Suudi kralı halkına 28 milyar euro dağıtıyor

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz ay Kral Abdullah'ın ölümü sonrası taht el değiştirdi. Kral Abdullah'ın ölümü sonrası kardeşi Prens Selman Bin Abdülaziz El Suud tahta oturdu.

Yeni kral tahta çıkmanın şerefine halka 28 milyar euro dağıtmaya karar verdi. Yatırım şirketi Ashmore Group'un şef ekonomistlerinden John Sfakianakis, Kral Selman'ın halka ikramiye olarak dağıtacağı paranın Suudi Arabistan ekonomisine 28 milyar euro ek maliyet getireceğini söyledi.

Kral Selman, devlet kurumlarında çalışan tüm memurlar, askerler, emekliler ve devlet yardımıyla okuyan öğrencilere iki maaş ikramiye dağıtacak.

Suudi Arabistan'da ortalama memur maaşı 2100 euro. Bu miktar maaşı olan bir Suudi memur 4200 euro ikramiye alacak.

Kral Selman para dağıtırken, spor ve kültür kulüpleri ve dernekleri de unutmadı. Bu kurumlar da 28 milyar eurodan pay alacak.

28 MİLYAR EURO LETONYA'NIN YILLIK BÜTÇESİNE DENK GELİYOR
Suudi Arabistan Kralı Selman'ın halkına ikramiye olarak dağıtacağı 28 milyar euro, AB üyesi Letonya'nın yıllık bütçesine denk geliyor.

Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlere göre, ikramiye haberini alan halk alışveriş için mağazalara akın etti.

Suudi Arabistan'ın yeni Kral Selman bin Abdülaziz, Suudi Arabistan'ın 7. Kralı. 1935 yılında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da doğdu ve Suudi Arabistan devletinin kurucu ailesinin erkek çocuklar sıralamasında 25. sırada bulunuyor.

NTV

En Çok Aranan Haberler