HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telegraph: Eski uyuşturucu satıcısı şimdi IŞİD komutanı

Daily Telegraph'ta yer alan, IŞİD'in Suriye'deki komutanlarından Saddam Cemal'le ilgili haberde Cemal'in eski bir uyuşturucu satıcısı olduğu, bir dönem ÖSO içinde yer aldığı daha sonra IŞİD'e biat ederek birçok sivili öldürdüğü belirtiliyor.

Telegraph: Eski uyuşturucu satıcısı şimdi IŞİD komutanı

Daily Telegraph'ta yer alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'deki komutanlarından Saddam Cemal'le ilgili haberde Cemal'in eski bir uyuşturucu satıcısı olduğu, bir dönem Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde yer aldığı, daha sonra IŞİD'e biat ederek birçok sivili öldürdüğü belirtiliyor.

Gazete, Cemal'in korumalığını yaptıktan sonra bu görevinden kaçarak ayrılan Ebu Abdullah adlı kişiyle yapılmış bir röportaja yer vermiş.

Gazetenin muhabiri Ruth Shelock bu haberini Gaziantep'ten yazmış. Abdullah röportajda, bir dönem yanında bulunduğu, Saddam Cemal'le ilgili bilgiler veriyor.

Abdullah'a göre "Cemal eskiden bir uyuşturucu satıcısıydı. Daha sonra Özgür Suriye Ordusu'na katıldı. Son olarak da IŞİD içinde yer alarak birçok sivili katletti".

'Anne, babalarının gözü önünde çocukların başlarını kesti'

Haberde, Abdullah'ın anlattıklarına dayandırılarak Cemal'le ilgili özetle şu bilgiler veriliyor:

"Şu an IŞİD'in Suriye'nin doğusundaki askeri işlerinden sorumlu komutan muavini olan Cemal geçen yıla kadar, CIA desteğiyle Batılı müttefiklerden para ve silah alan isyancı grupları koordine eden Yüksek Askeri Konsey'in lideriydi. Ancak liderliğini yaptığı Liwa Allah Akbar grubu, geçen yıl IŞİD'den ayrılan, Batı destekli Ahfad el-Resul örgütünün bir koluydu. IŞİD bu örgütün Irak sınırındaki Der Zor'da bulunan karargahını bastı ve grubu dağıttı."

"IŞİD Cemal'in evini havaya uçurdu, kardeşlerinden birini öldürdü. Başka bir kardeşini de önce esir alıp sonra öldürdü. Bundan sonra Cemal ortadan kayboldu."

"Geçen Kasım ayında ise Cemal bir videoda yeniden ortaya çıktı. Videoda Cemal IŞİD'e biat ettiğini bildirdi."

"El - Bukamal'a yönelik IŞİD saldırısına liderlik etti. Bunu takip eden dönemde bu alanda gücünü artırdı. Şaitat adlı bir yerel aşiret IŞİD'e karşı ayaklanınca buna karşılık bu aşiretten 700 adam ve çocuğu öldürdü."

Abdullah, Cemal'in bir anne ile babanın gözü önünde çocuklarının başını kestiğini ve başları sonra da bir kapıya astığını söylüyor.

Abdullah gördüklerinin İslam'ı yaymak adına doğru bir yol olmadığını düşünerek örgütten kaçtığını belirtiyor.

Ayrıca Abdullah, Cemal'in İslam'ın yayılmasını umursamadığını sadece kendi iktidarını düşündüğünü ve IŞİD'de onun gibi birçok insan olduğunu söylemiş.

En Çok Aranan Haberler