HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump: Macron’la çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Yürüyüş Hareketi lideri Macron oyların yüzde 65,8'ini alırken rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen yüzde 34,2'de kaldı. Yapılan seçimde galibiyet kazanarak Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı olan Macron için ABD başkanı Trump "Birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Macron ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron’u tebrik etti. Trump, açıklamada “Emmanuel Macron’un Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı olarak bugün kazandığı büyük başarısını tebrik ederim. Kendisi ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. (İHA)

MACRON'A LİDERLERDEN TEBRİK MESAJLARI

İngiltere: Britanya Başbakanı Theresa May, 39 yaşındaki Fransa'nın yeni cumhurbaşkanını "içten" bir şekilde tebrik etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada "Fransa bizim en yakın müttefiklerimizden bir tanesi ve yeni cumhurbaşkanı ile paylaştığımız bir takım önceliklerde beraber hareket etmeye hazırız" dendi.

Avrupa Birliği: AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker Twitter'dan yayınladığı mesajında Macron'u tebrik etti ve "Fransa'nın Avrupa yolunu seçmelerinden dolayı mutluyum" dedi.

Almanya: Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert de Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, Macron'u tebrik etti ve Macron'un zaferinin "birlik içindeki güçlü bir Avrupa için de bir zafer" olduğunu söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler