HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye heyeti ABD'de Suriye ve Irak'taki gelişmeleri görüştü

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında göre, Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yer aldığı heyet, dün, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral McMaster başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Türkiye heyeti, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı başkanlığında, ABD heyetiyle Suriye ve Irak'taki gelişmeleri değerlendirdi.

Kalın, Akar ve Fidan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı başkanlığındaki heyetle bir araya geldi; Suriye ve Irak'taki gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABD ziyaretleri kapsamında ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı başkanlığında ABD heyetiyle Suriye ve Irak'taki gelişmeleri değerlendirdi.

TERÖRLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

Haber kanallarına göre, iki heyetin gerçekleştirdiği toplantıda terörle mücadele konusu da ele alındı.

Söz konusu görüşme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile gelecek hafta bir araya gelmesinden önce gerçekleştirildi.

ÇAVUŞOĞLU DA MEVKİDAŞI TILLERSON İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri kaynakları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'la telefonda görüştüğünü ve Erdoğan'ın yapacağı ziyaret, Suriye'deki gelişmeler ve Astana Süreci'nin ele alındığını kaydettiler.


En Çok Aranan Haberler