HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da sivil konvoy vuruldu

Ukrayna'daki Batı yanlısı hükümetle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasındaki son barış görüşmelerinden sonuç alınamazken, Luhansk yakınlarındaki çatışmalardan kaçan siviller hedef oldu.

Ukrayna ordusunun iddiasına göre, etrafı sarılan milisler Novosvitlivka köyü yakınlarından kaçan konvoyu hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocuklar dahil birçok kişi öldü.

Başka bir ordu sözcüsü de ölü sayısını tam olarak belirtmeyip sivillerin vurulan araçların içinde yanarak can verdiğini açıkladı.

Ancak ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin sözcüsü Andrey Purgin bu iddiayı yalanladı.

Purgin, "Ukraynalılar yolu uçaklar ve grad füzeleriyle vurdu. Görünen o ki bu saldırıda aylardır öldürdükleri sivillerin toplamından daha fazla sivil öldürdüler” dedi.

Luhanks'ta aylar sonra ilk Ukrayna bayrağı

Ukrayna ordusu ayrılıkçılardan geri almak için günlerdir Luhansk ve çevresini bombalıyordu.

Elektrik, su ve gıda sıkıntısı yaşayan halk bölgeyi terk etmeye başlarken, aylar sonra ilk kez bölgenin idare binasına Ukrayna bayrağı çekilmişti.

Ordu sözcüsü Luhansk'ta ayrılıkçılarla çatışmaların şiddetlendiğini belirtirken, son 24 saatte 9 Ukrayna askerinin öldüğünü söyledi.

Ülkede geçen yıl Rus yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in protestolarla devrilmesinin ardından mart ayında doğuda karışıklık çıktı.

Dört ay içinde iç savaşa sürüklenen Ukrayna'da bugüne kadar yaklaşık 2 bin 100 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna'nın doğusuna milis gönderip önce Kırım ardından da Donetsk, Slavyansk ve Luhansk gibi sanayi bölgelerini Kiev'den koparan Moskova, Kiev'in ayrılıkçılara karşı tüm askeri operasyonları durdurmasını talep ediyor.

Kaynak: AFP

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler