HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'daki çatışmalarda 3 asker öldü

Ukrayna'daki ateşkese rağmen ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldüğü, ayrılıkçıların ağır silahlarını cephe hattına geri getirdiği belirtildi.

KİEV (AA) – Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi'nin terörle mücadele operasyonundan sorumlu sözcüsü Andrey Lisenko, ülkenin doğusundaki durumun yeniden gerginleştiğini ve Mariupol ve Donetsk yakınlarında sık sık çatışma çıktığını bildirdi. Lisenko, ayrılıkçıların ağır silahlarını cephe hattına geri getirdiğini ve son 24 saatte 79 kez ateşkes ihlali yaptığını söyledi.

Lisenko, bu çatışmalarda 3 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 14 askerin ise yaralandığını açıkladı.

- AGİT: "Çatışmaların yoğunlaşabilir"

Doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Özel Gözlem Misyonu Sözcüsü Michael Bociurkiw ise durumun gerginleştiğini ve çatışmaların aniden yoğunlaşma tehlikesi bulunduğunu belirtti. Bociurkiw, yaptığı açıklamada, Donetsk havaalanı ve civarında çatışmaların devam ettiğini kaydetti. Bociurkiw, bu çatışmalarda her iki tarafın da bazen ağır silahlar kullandığına dikkat çekti.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te ateşkes anlaşması imzalamasına rağmen bölgede çatışmalar devam ediyor. Son dönemde doğudaki gerginlik yeniden tırmanırken, hafta sonundan bu yana bölgede çıkan çatışmalarda 11 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi, 60 asker yaralandı.

Son olarak 16 Haziran'da Ukrayna-Rusya-AGİT Üçlü Temas Grubu'nun Minsk'te ayrılıkçıların temsilcileriyle yaptığı görüşmeden doğuda ateşkesin sağlanmasına ilişkin somut sonuç alınamadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler