HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YPG'ye bir terörist daha: Kod adı 'Reşid Japonya'

'IŞİD ile mücadele' bahanesiyle ABD başta olmak üzere Avrupa ve birçok ülkenin destek verdiği YPG'nin propagandası dünya çapında sürdürülüyor. Öyle ki birçok ülke tarafından izin verilen terör propagandalarının yansımaları ise örgütün saflarında da görülüyor. PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye Japonya vatandaşı bir kişinin de katıldığı ortaya çıktı.

Son olarak ortaya çıkan görüntülerde, Japonya vatandaşı bir kişinin de YPG'ye katıldığı görüldü.

BU SEFERKİ JAPONYA'DAN!

Terör saflarına katılan Japon'un "Reşid Japonya" kod adını aldığı öğrenildi.

ALMANYA'DAN 200'Ü AŞKIN KİŞİ YPG'YE KATILDI

YPG'ye terörist akışı ise en çok Avrupa üzerinden sürdürülüyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 69’u Alman vatandaşı olmak üzere, 204 kişi gönüllü olarak YPG'ye katıldı.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin hükümetin Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke’nin soru önergesine verdiği yanıta dayandırdığı haberde, Almanya’dan IŞİD saflarına katılanların sayısının 2015 verilerine göre 800 dolayında olduğu belirtildi.

Almanya’dan IŞİD’e katılanların dışında, çok sayıda kişinin de PYD/YPG saflarında yer almak için Rojava'y gittiği belirtildi.

204 KİŞİ YPG'YE KATILDI! 69'U ALMAN

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 69’u Alman vatandaşı olmak üzere, 204 kişi gönüllü olarak YPG'ye katıldı.

102'Sİ GERİ DÖNDÜ

2013 yılından bu tarafa PYD/YPG’’ye katılanların 102’sinin (43’ü Alman vatandaşı) tekrar Almanya’ya döndüğü bilgisi yer aldı. Çatışmalarda üç Alman vatandaşı öldü.

YPG'YE KATILAN 'İNGİLİZ AŞÇI' SURİYE'DE ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye katılan 20 yaşındaki İngiltere vatandaşı Ryan Lock'un, geçen ay IŞİD tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

İngiliz basını, geçmişte askeri eğitim almamış olan Lock'un, YPG'ye katılmadan önce İngiltere'de aşçılık yaptığını bildirdi.

Guardian'daki haberde, YPG'lilerin, Rakka'nın terör örgütü IŞİD'in elinden alınması için düzenlediği saldırılara katılan Lock'un, 21 Aralık'ta Caber köyü yakınlarında öldüğü belirtildi.

İngiltere'den ayrılırken ailesine, Türkiye'ye tatile gittiğini söyleyen Lock, 31 Ağustos'taki Facebook mesajında, bu konuda yalan söylediğini kabul ederek şöyle demişti:

"Rojava'ya gidiyorum. Türkiye'ye gitme konusunda yalan söyledim. Kusura bakmayın herkesten gizledim. Hepinizi seviyorum. Altı ay içinde döneceğim."

Lock, 24 Kasım'da sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda ise Suriye'ye hava operasyonları düzenleyen Türkiye ve Türk liderlere yönelik hakaretlerde bulunmuştu.

Lock, 24 Kasım'daki paylaşımında, Türk jetlerinin katıldığı hava operasyonunda şarapnel parçaları ile yaralandığını iddia etmişti.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SURİYE'YE GİTMEYİN

Guardian'ın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü dün yaptığı açıklamada, Suriye'ye seyahat edilmemesi yönündeki uyarılarının hâlâ geçerli olduğunu belirtti.

Sözcü, "Hangi nedenle olursa olsun, bu bölgelere seyahat edenler, kendilerini tehlikeye atıyorlar" dedi.

IŞİD YPG'Lİ JOANNA PALANİ'NİN BAŞINA 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU

IŞİD, Danimarka'da hayatını sürdüren kadının başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu açıkladı.

İran kökenli 23 yaşındaki genç kadının, Eylül 2015'te Suriye'ye geri dönmesini önlemek için pasaportuna el konulmuştu.

Palani yasağı delerek bölgeye geri dönmüş, ülkesine dönüşünde de Doha'ya kadar gittiğini itiraf etmişti.

IŞİD'e karşı Peşmerge'ye ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında yer aldıktan sonra ülkesine gönderilen Joanna Palani, ülkesi Danimarka-Kopenhag'da mahkemeye çıkartılmış ve tutuklanmıştı. Palani'nin tutukluluk hali 17 Ocak'a uzatılmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler