HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS tercih dönemi sona erdi. Şimdi ise tercihlerini yapan adaylar, 2017 EKPSS başvuru sonuçları ne zaman belli olacak merak ediyorlar. Engelli vatandaşlarımızı devlet memurluğuna girebilmeleri için yapılan EKPSS tercihleri 12-21 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Peki 2017 EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? EKPSS kura ile yerleştirme nasıl yapılıyor?

2017 EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları merakla bekleniyor. EKPSS sınavına girdikten sonra 12-21 Temmuz 2017 tarihlerinde girmek istedikleri devlet memurluğu için tercihlerini yapan adaylar, şu sıralar EKPSS kura ile yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 EKPSS kura ile yerleştirme neye göre yapılıyor?

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları tarihi için kesin bir zaman yok. ÖSYM sınav sonuç takviminde yer almayan ve kesin bir tarih olmayan EKPSS yerleştirme sonuçları, geçen sene tercihlerin sona ermesinden bir ay sonra açıklanmıştı. EKPSS yerleştirme sonuçları, osym.gov. tr adresinden duyurulacak.

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS KURA İLE YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

EKPSS tercihlerini yapan adayların yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Diğer yandan yerleştirmelerde adayların puanları ve tercih sıralamalarına sadık kalınacak. Önce daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirmeler yapılırken; kadrolar için aranan nitelikler, öğrenim düzeyi, cinsiyet v.b. niteliklere bakılacak. 657 sayılı Kanunun 36''ncı maddesine göre 11'inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihlerinde bulunamayacak, bulunsalar dahi geçersiz sayılacak. Yine 657 sayılı Kanunun 41'inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecek. Bu adaylardan kura ile belirlenen aday boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler